3 yumurta
1 su bardağı (175 g) toz şeker
1 paket Pakmaya Mayalı Sade Kek Harcı
1 çay bardağı (100 ml) süt
1,5 çay bardağı (150 ml) sıvı yağ
2 su bardağı (200 g) buğday unu
Yarım muz
ÜZERİ İÇİN:
Yarım muz
1 çay bardağı (40 g) ceviz içi
1 çay kaşığı tarçın
1 yemek kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri
Bir çırpma kabında yumurtaları ve toz şekeri mikserle köpük köpük olana kadar çırpın. Üzerine sütü ve yağı ilave edip çırpmaya devam edin.
Muzu ayrı bir kasede çatalla ezip püre haline getirin.
Bir kaba Pakmaya Mayalı Sade Kek Harcı ve unu aktarıp kaşıkla karıştırarak harmanlayın.
Yumurtalı karışıma unlu karışımı ve muz püresini ekleyip mikser ile 4-5 dakika çırpın.
Kek hamurunu yağlanmış ve unlanmış 22 veya 24 cm çapında kelepçeli kek kalıbına dökün. Kalıbı soğuk fırının orta katına yerleştirin. Bu şekilde 10 dakika bekletin.
Fırında bekleyen kek hamurunun üzerine boyuna ikiye kesilmiş muz dilimlerini yerleştirin. İri çekilmiş ceviz içlerini de serpin.
Fırının ısısını 175 dereceye ayarlayın. Kekin üzeri iyice kızarıncaya kadar yaklaşık 40-50 dakika pişirin. Fırından aldığınız pişmiş keki 15 dakika soğuttuktan sonra kalıptan çıkarın. Üzerine Pakmaya Pudra Şekeri ve tarçın karışımından serpin.
|