|
Nane Şuruplu Elma Tatlısı |
|
Ahıska'lı
Aşçıbaşı
Kayıt: 14.06.2019
Mesajlar: 25 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc143499
Gönderme Tarihi: 15.Haz.2019
564 defa indirildi / yazdırıldı
|
http://www.hurriyet.com.tr
6 adet küçük veya orta boy elma
5-6 yemek kaşığı nane şurubu
Yarım çay bardağı toz şeker
2 adet karanfil
1 adet kabuk tarçın
Elmaların kabuklarını soyun ve elma oyacağı ile ortasındaki çekirdekleri çıkarın. Derin bir tencereye yerleştirin.
Elmaların üzerine nane şurubunu kaşıkla dökün ve şekerini de yine elmaları üstüne dökün.
Tencerenin içine tarçını ve karanfili atın ve az su ekleyerek ağır ateşte elmalar yumuşayana kadar pişirin.
Pişince ve soğuduktan sonra isterseniz kaymak ile içlerini doldurabilirsiniz.
|
|