|
Naneli Bezelye Püresinde Izgara Kuzu Pirzola |
|
Kayıtcı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 02.01.2019
Mesajlar: 60 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc139530
Gönderme Tarihi: 03.Oca.2019
668 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://tr.braun.com/
12 adet kuzu pirzola
Naneli Bezelye Püresi için:
4 yeşil soğan
25 gr. tereyağı
200 gr. donmuş bezelye
1 çay kaşığı taze doğranmış nane yaprağı
1 çorba kaşığı mascarpone peyniri
Kavrulmuş Patates Dilimleri için:
2 adet büyük boy yıkanmış patates
4 çorba kaşığı zeytinyağı
Taze öğütülmüş deniz tuzu
Fırını 200°Cye kadar ısıtın.
Bezelye püresini yapmak için yeşil soğanları ince ince doğrayın. Küçük bir tavada tereyağı içinde hafifçe yumuşatın.
Bezelyeleri ve 200 ml su ekleyin. Bezelyeler iyice yumuşayana kadar 5 dakika kaynatın ve nane yapraklarını ekleyin.
Braun Multiquick 7 Kablosuz el blendırı kullanarak tava içinde blendırdan geçirin. Mascarpone ekleyin ve çok yumuşak bir püre elde edinceye kadar tekrar blendırdan geçirin.
Patatesleri elma dilimi şeklinde dilimleyin. Geniş bir fırın tepsisine dizip üstlerine zeytinyağı ve deniz tuzu serpin ve fırına verin. 45 dakika veya kırmızı kahverengi bir renk alıncaya dek pişirin. Dilimleri kağıt havluda süzdürün.
Pirzolalara tuz ve biber serpip dışı gevrek ortası yumuşak pembe bir hale gelene kadar her iki tarafını da ızgara edin.
Naneli bezelye püresi ve kavrulmuş patates dilimleriyle servis edin.
|
|