Ömür Akkor
4 adet tarla domatesi
8 yemek kaşığı Komili natürel sızma zeytinyağı
1 demet taze nane
4 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı ipek biber
4 yemek kaşığı nar pekmezi
4 yemek kaşığı sirke
Kaya tuzu
Tarla domateslerini soyun ve iri küpler halinde doğrayın.
Naneleri yaprak yaprak ayıklayıp, sarımsağı ince ince kıyın.
Bir karıştırma kabına sirkeyi, nar pekmezini, ipek biberi, sarımsağı, kaya tuzunu ve Komili zeytinyağını koyup güzelce karıştırın.
Domatesleri ve naneleri güzelce harmanlayıp bir servis tabağına koyun ve üzerine hazırladığınız sosu ilave ederek servis edin.
Not: İpek biber Antepin en kaliteli pul biberi, nar pekmezi de tatlı nardan yapılan, ekşiden daha çok tatlı olan en lezzetli pekmezdi.
|