MALZEME
500 g taze fasulye,
tuz,
500 g domates,
250 g enginar göbeği,
2 - 3 yeşil soğan,
15 nane yaprağı,
3 yemek kasığı zeytinyağı,
2 yemek kasığı sirke,
karabiber,
4 dilim tost ekmeği,
50 g tereyağı
1.Fasulyeleri yıkayarak ayıklayın ve tuzlu suda 10 dakika haşlayın, suyunu dökün. Fasulyeleri doğrayın.
2.Domatesleri yıkayarak dörde ya da sekize bölün. Enginarı haşlayın ve dörde bölün. Soğanları ve nane yapraklarını kıyın.
3.Yağ, sirke, tuz ve karabiberi karıştırın, sebzeleri ilave edin.
4.Ekmeği küp halinde kesin ve eritilmiş tereyağında kıtır kıtır kızartın. Ekmeği salatanın üstüne serpiştirin.
|