8 çorba kaşığı taze nane (ince kıyılmış ve ezilmiş)
1 marul (yaprakları ayrılıp yıkanmış ve suları süzülerek iri parçalara doğranmış)
50 gr zeytinyağı (1/4 çay fincanı)
1 çorba kaşığı sirke
3 limon (soyulup, beyazları ayıklanarak, ince ince dilimlenmiş)
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
4 taze nane yaprağı
Zeytinyağı ve sirkeyi küçük bir kaseye koyup, kıyılmış naneleri ekleyerek bir kenarda 30 dakika bekletiniz.
Bu arada büyük bir salata kasesine marulları koyunuz.
Limon dilimlerini büyük bir kaseye koyup, üstlerine tuz ve karabiberi ekiniz. Naneli salata sosunu ekleyip, marulların üstüne dökünüz. İki büyük kaşıkla karıştırarak marulların her taraflarını sosa bulayınız.
Öteki kasedeki limonları marulların üstüne yerleştirip nane yapraklarıyla süsleyerek servis ediniz.
Not: Naneli marul salatasını, tavuk yemekleriyle servis edebilirsiniz.
|