|
|
Naneli Vişne Reçeli |
|
sempatiğim
Aşçı
Kayıt: 29.12.2010
Mesajlar: 19 Şehir: Eskişehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc58977
Gönderme Tarihi: 29.Arl.2010
2,079 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg. vişne
1.5 kg. toz şeker
1 adet limon
1/2 demet nane
Vişneler yıkayıp çekirdeklerini çıkartın. Bir tencereye koyun, üzrine şeker ilave edip bir gece bekletin. Ertesi gün 1 bardak soğuk su ekleyip orta ateşte kaynatın. Kaynadıktan 4-5 dakika sonra reçeli ateşten alın 4-5 saat bekletin. Ardından tehrar kıvamına gelinceye kadar kaynatın. Reçeli ateşten almadan 4-5 dakika önce limon suyunu ve kıyılmış naneleri ilava edin.
Not: Şekerlenmelere karşı limon tozu yerine limon suyu sıkın. Pişirdikten sonra kuru ve temiz kavanozlara koyun. İyice soğumadan ve üzerinde oluşan hava kabarcıklarını kağıt havlu yardımı ile almadan kavanozun ağzını kapatmayın.
|
|
Naneli Vişne Reçeli Tarifleri Marmelat Tarifleri
|
|