Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Napoli Usulü Dana Sarması (İtalya)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Afgan Yemekleri
Alman Yemekleri
Amerikan Yemekleri
Arap Yemekleri
Arjantin Yemekleri
Avustralya Yemekleri
Avusturya Yemekleri
Azeri Yemekleri
Belçika Yemekleri
Brezilya Yemekleri
Bulgar ve Bulgaristan Türkleri'nin Yemekleri
Çeçen Yemekleri
Çekya Yemekleri
Çin Yemekleri
Danimarka Yemekleri
Diğer Ülkelerin Yemekleri
Endonezya Yemekleri
Filipinler Yemekleri
Finlandiya Yemekleri
Fransız Yemekleri
Güney Afrika Yemekleri
Gürcistan Yemekleri
Haiti Yemekleri
Hint Yemekleri
Hırvat Yemekleri
Hollanda Yemekleri
İngiliz Yemekleri
İran Yemekleri
İrlanda Yemekleri
İskandinav Yemekleri
İskoç Yemekleri
İspanyol Yemekleri
İsrail Yemekleri
İsveç Yemekleri
İsviçre Yemekleri
İtalyan Yemekleri
Biscotti Tarifleri
Bruschetta Tarifleri
Carpaccio Tarifleri
Crostini Tarifleri
Fettucini Tarifleri
Focaccia Tarifleri
Frittata Tarifleri
Gnocchi Tarifleri
Granita Tarifleri
Linguine Tarifleri
Panna Cotta Tarifleri
Papardelle Tarifleri
Penne Tarifleri
Polenta Tarifleri
Ravioli Tarifleri
Risotto Tarifleri
Tagliatelle Tarifleri
Tortellini Tarifleri
Japon Yemekleri
Kanada Yemekleri
Kazak Yemekleri
Kırgız Yemekleri
Kore Yemekleri
Küba Yemekleri
Macar Yemekleri
Meksika Yemekleri
Norveç Yemekleri
Malezya Yemekleri
Özbek Yemekleri
Pakistan Yemekleri
Peru Yemekleri
Polonya Yemekleri
Portekiz Yemekleri
Romen Yemekleri
Rus Yemekleri
Slovak Yemekleri
Tahiti Yemekleri
Tayland Yemekleri
Venezuela Yemekleri
Vietnam Yemekleri
Yeni Zellanda Yemekleri
Yunan ve Batı Trakya Türkleri'nin Yemekleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Napoli Usulü Dana Sarması (İtalya)

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc39358
Gönderme Tarihi: 13.Ağu.2009
2,320 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.lezzetsirri.com

8 dilim dana eskalop (her biri 125 gr.)
8 dilim jambon
100 gr. taze kaşar
50 gr. çekirdeksiz kuru üzüm
25 gr. çam fıstığı
1/4 demet maydanoz
2 çorba kaşığı zeytinyağı
25 gr. tereyağı
3 çorba kaşığı su
karabiber
tuz

Dana eskaloplarını ekmek tahtasının üzerinde 1-2 mm. incelikte döverek yaprak gibi açın. Döverken et tahtaya yapışmasın diye, eti bir mutfak filminin arasına koyun. Maydanozun yapraklarını ayıklayıp ince ince kıyın. Peyniri küçük küçük doğrayın. Küçük derin bir kapta, maydanozu, peyniri, çam fıstığını ve üzümü karıştırın. Tuz ve karabiber ilave edin.
Açtığınız her dana eti diliminin üzerine bir dilim jambon serin. 8 eşit parçaya böldüğünüz peynirli içten, her dilimin üstüne koyun ve etin bir ucundan başlayarak sarma gibi sarın. Hazırladığınız et dolmalarını pişme sırasında açılmasın diye bir mutfak ipi ile bağlayın. Zeytinyağını tereyağı İle birlikte derin bir tavada kızdırın. Dana sarmalarım kızgın yağda altın rengi alıncaya kadar çevirerek kızartın. Tavaya beyaz şarabı ve suyu ekleyip kaynamaya bnakın. Kaynamaya başlayınca ateşi kısın ve 20-25 dakika kadar hafif ateşte pişirin. Pişme sırasında her tarafı pişsin diye zaman zaman etlerinizi çevirin.
Piştikten sonra etleri tavadan alın ve ipleri keserek çıkarıp atın. Dana sarmalarını bir servis tabağına dizerek sıcak tutun. Tavada kalan sosu biraz hızlı ateşte kaynatın. Bu şekilde sosun suyunun fazlası buharlaşır ve sos koyulaşır. Sosu dana etlerinin üzerine dökün ve yanında haşlanmış brokoli ve taze fasulye ile servis yapın.

Not: Dilerseniz dana sarmalarını dilimleyerek de servis yapabilirsiniz.






Napoli Usulü Dana Sarması (İtalya) Tarifleri Bruschetta Tarifleri



(1 adet Napoli Usulü Dana Sarması (İtalya) 32,550 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort