200 gr margarin
300 gr un
300 gr jambon
1 adet kuru soğan
Tuz
3 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı un
1,5 su bardağı et suyu
1 su bardağı su
Napoliten sos için soğanı ince ince doğrayın, 50 gram margarini yeterli miktarda tuz ile birlikte tencereye koyup, orta ateşte soğanlar iyice pembeleşinceye dek kavurun. Sonra un ilave edin ve 3-4 dakika unla birlikte karıştırıp, kavurduktan sonra et suyunu ekleyin. Tencerenin kapağını örtüp yarım saat kadar pişirin. Sonra pişince, süzgeçten geçirin ve soğan posasını atın. Süzdüğünüz malzemeyi şekerle birlikte boza kıvamına gelinceye dek, tencerenin kapağını kapatmadan kaynatın. Karışım kıvama geldiğinde domates salçasını ilave edin, bir defa karıştırın ve ateşten alın.
Jambonlu minik tart için,150 gr margarini oda sıcaklığında yumuşattıktan sonra kaptaki unun içine parçalayıp yoğurun.1 su bardağı su ekleyip tekrar yoğurun. Hamuru yuvarlayıp şeffaf streç film ile sardıktan sonra buzdolabının alt rafında dinlendirin. Hamuru merdane ile 2 mm kalınlığında açın. 16 adet (6,5 cm çapında) küçük tartalet kalıplarına aynı ölçüde kestiğiniz hamuru yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirin. Fırından çıkarttığınız tartlara doğranmış jambonları koyun ve üzerine napoliten sostan koyun. Tekrar 180 derece fırında 10 dakika pişirin.
|