|
Nar Ekşili Mor Havuç Pilavı |
|
volüm
Aşçıbaşı
Kayıt: 31.07.2017
Mesajlar: 23 Şehir: Sivas |
Kısa URL: https://ml.md/lc127203
Gönderme Tarihi: 01.Ağu.2017
1,009 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 Kilo pirinç
250 Gr Mor Havuç
Yarım kilo bıçak kıyması ya da iri çekilmiş koyun kıyması
Yarım çay bardağı nar ekşisi
2 yemek kaşığı tereyağı
1 tutam tuz
1 adet soğan
Önce havucu soğan ve kıymayı 2 yemek kaşığı sana yağda kavuruyoruz.
Kavrulan malzemenin üzerine 2 su bardağı su ilave ederek 10 dk hızlı ateşte pişmeye bırakıyoruz.
Kaynayan suyumuza güzelce yıkadığımız pirincimizi ekleyip önce 10 dakika hızlı ateşte pişiriyoruz. Tuzumuzu ekleyip ateşi yavasa alıyoruz. Nar ekşimizi ekleyip hafifçe karıştırıyoruz ve kısık ateşte 10 dakika pişmeye bırakıyoruz. Ara ara karıştırmaz isek dibi tutabilir çünkü narekşisi sıcagın etkisiyle tabana yapışabilir. 5 dakika sonra altını kapatım 15 dakika dinlenmeye bırakıyoruz.
|
|