|
|
Nar Ekşili Türlü |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc118352
Gönderme Tarihi: 22.Tem.2016
2,028 defa indirildi / yazdırıldı
|
Cemile Demir
1 orta boy patlıcan
1 adet küçük kereviz
2 adet havuç
1 adet soğan
2 diş sarımsak
2 adet kırmızı biber
1 yemek kaşığı nar ekşisi
Tuz
4 yemek kaşığı zeytinyağı
2 adet domates
1 adet kesme şeker
1 su bardağı su
Patlıcanları küçük doğrayıp tuzlu suda bekletelim. Kereviz, havuç, biber, domates ve soğanı küp küp doğrayalım. Tencereye zeytinyağını koyup soğanları öldürelim. Sarımsağı doğrayıp ekleyelim kokusu çıkana kadar kavuralım. Sırasıyla biber ve domatesi ekleyelim kavurmaya devam edelim. Havuç kereviz ve patlıcanı ekleyip 2 dakika daha birlikte kavuralım. Kesme şeker ve nar ekşisini koyalım. 1 su bardağı suyumuzu ve tuzu ekleyip pişmeye bırakalım. Piştikten sonra en az 5-6 saat bekletip servis edelim.
|
|
Nar Ekşili Türlü Tarifleri Bamya Tarifleri
|
|