|
|
Nar Jöleli Panna Cotta |
|
baht
Aşçıbaşı
Kayıt: 26.09.2017
Mesajlar: 25 Şehir: Mardin |
Kısa URL: https://ml.md/lc128652
Gönderme Tarihi: 01.Ekm.2017
1,329 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.elele.com.tr
Panna cotta için:
500 gr. süt kreması
80 gr. toz şeker
4 yaprak jelatin,
½ çay kaşığı vanilya
Nar jölesi için:
7 gr. toz jelatin
475 ml (yaklaşık 2 bardak) taze nar suyu
2 çay kaşığı pudra şekeri
Panna cotta için, süt kreması ve toz şekeri karıştırarak kaynatın. Vanilyayı ilave edin. Ateşin altını kapatın. Soğuk suda bekletip yumuşattığınız jelatin yapraklarını
ekleyip karıştırarak kremanın içinde eritin. Kullanacağınız servis kaselerini hazırladığınız karışım ile doldurup buzdolabında 30 dakika kadar bekletin.
Nar jölesi için, nar suyunu narenciye sıkacağında sıktıktan sonra bir tel su¨zgeçten geçirin. Orta büyüklükteki bir kapta jelatin ve 60 ml kaynar suyu karıştırın ve jelatini eritin.
Bu karışıma nar suyunu ve pudra şekerini ekleyin. Şeker iyice eriyinceye kadar karıştırın.
Panna cotta kaselerini dolaptan alın, üzerlerine jöleyi istediğiniz miktarda dökün. Tekrar buzdolabına koyun ve jölenin katılaşmasını bekleyin. Jöle katılaştıktan sonra üzerini nar taneleri ile süsleyin.
|
|
Nar Jöleli Panna Cotta Tarifleri İtalyan Yemekleri
|
|