|
|
Nar Şuruplu Hindi Fırın |
|
Beki
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 29.08.2014
Mesajlar: 30 Şehir: Mardin |
Kısa URL: https://ml.md/lc101536
Gönderme Tarihi: 10.Eyl.2014
1,442 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet bütün hindi
7 yemek kaşığı margarin
1 yemek kaşığı bal
2 çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı karabiber
1 adet kuru soğan
1 adet nar suyu
2 yemek kaşığı un
2 su bardağı su
1 su bardağı pişen hindinin suyu
Öncelikle yıkadığınız hindinin her tarafını kurulayın. 5 yemek kaşığı eritilmiş margarin ile heryerini yağlayın. Aynı şekilde balı da elinize alıp hindinin her tarafına yedirin. Son olarak, 1 er çay kaşığı tuz ve karabiberi de serpiştirerek ovun.
Diğer taraftan, soyulmuş kuru soğanların her birini dörde bölüp hindinin içine yerleştirin ve hindiyi büyük bir fırın poşetinin için yerleştirip 175 dereceye ayarlı fırında en az 2,5-3 saat pişirin
Sos için, küçük bir tencerede 2 yemek kaşığı sanayağını eritip unu ekleyerek iyice sararıncaya kadar, 3-4 dakika kısık ateşte kavurun. Böylece unun kokusu gidecektir.Üzerine azar azar, pişen hindi suyuyla tamamladığınız 3 bardak suyu ekleyin.Nar suyunu da hemen ilave edip sosu, sürekli karıştırarak kaynayıncaya kadar pişirin. birer çay kaşığı tuz ve karabiberi ekleyip 1-2 dakika daha kaynattığınız sosu ocaktan alın.Sosu pişen hindinin üzerine gezdirip varsa nar taneleri ve kestanelerle hindiyi süsleyip servise sunun.
Fotoğraf "altın şeftali" tarafından gönderildi. 02.06.2019
|
|
Nar Şuruplu Hindi Fırın Tarifleri Bıldırcın Tarifleri
|
|