http://www.ebruomurcali.com.tr
6 adet yumurta
1 su bardağı pilavlık bulgur
2 çay bardağı tel şehriye
Yarım su bardağı nohut
1 adet kuru soğan
3 çorba kaşığı zeytinyağı
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çay bardağı badem içi
Tuz
Karabiber
Üzerine:
Kıyılmış maydanoz
Nar taneleri
Limon kabuğu rendesi
Nohutu bir gece evvelden ıslatın, ertesi gün 3 su bardağı su ile haşlayın. Pilav tencerenizde küp doğranmış kuru soğanı, zeytinyağı ve tereyağı karışımında şeffaflaşana kadar kavurun. Tel şehriye ve bademi ekleyin, altın rengini alıncaya kadar kavurun. Bulguru ilave edip 6 7 dakika kavurmaya devam edin. Üzerini İki parmak geçinceye kadar su ve nohutlarını koyup kısık ateşte, suyunu çekene kadar pişirin. Baharat, kıyılmış maydanoz, rende limon kabuğu ve nar serperek servis yapın.
|