Su muhallebisi için:
1 çay bardağı Pakmaya Buğday Nişastası (55 gr)
2 su bardağı su (500 ml)
Üstü için:
2 çorba kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (20 gr)
1 adet nar, tanelenmiş
1 su bardağı nar suyu
Buz kırıkları
Pakmaya Buğday Nişastası ile suyu bir tencereye alıp tel çırpıcı ile karıştırın.
Ocağa alıp kıvamı koyulaşana kadar pişirin.
Elde ettiğiniz su muhallebisini ıslatılmış kare cam bir kaba döküp oda sıcaklığına gelmesi için bekletin. Daha sonra soğuması için buzdolabına kaldırın.
Soğuyan su muhallebisini 1,5 cmlik küpler şeklinde bıçakla kesip servis kaselerine pay edin.
Üstüne nar suyu döküp nar taneleri ve buz kırıkları ekleyin.
Pakmaya Pudra Şekeri serpiştirerek servis edin.
|