Yarım kg dolmalık biber
1 soğan
1 çay bardağı nohut
100 gr kıyma
1 çay bardağı bulgur
3 diş sarımsak
1 kaşık kıyılmış taze nane
Yarım kaşık tuz
Yarım çay kaşığı karabiber
Kimyon
Kişniş
2 domates
1 kaşık sıvıyağ
3 kaşık tereyağı
Sosu için;
2 kaşık tereyağı
1 bardak nar
Tuz
Karabiber
2 dal taze nane
1 bardak su
Soğanı rendeleyin. Nohudu 5-6 saat suda bekletin. Daha sonra haşlayarak süzün. Soğan, nohut, kıyma, bulgur, kıyılmış sarmısak, nane, tuz, karabiber, kimyon, kişniş, küp doğranmış domates ve sıvıyağı karıştırın. Biberberin içini bu karışımla doldurun. Dolmaları tencereye dizin. Tereyağdan parçalar keserek tencereye atın. Sos için soğanı tereyağında soteleyin. Nar, nane, karabiber ve tuzu ilave edin, servis yapın.
|