1 adet nar
3 adet karnabahar
2 diş sarımsak
3 çorba kaşığı süzme yoğurt
2 limon
3 çorba kaşığı zeytinyağı
Yarım demet dereotu
Karnabaharları yıkayıp bıçakla ince ince kıyın. Çiğ olarak kullanın, çok lezzetli oluyor. Üzerine limon suyunu sıkıp, bir kabın içinde iyice karıştırın. Süzme yoğurt ve ezilmiş sarımsakları ekleyip karıştırın. Kıyılmış dereotu ve soğan da isteyen içine ekleyebilir. Zeytinyağını üzerine gezdirip soğuk olarak ikram edin. Birçok yörede farklı tariflerle yapılır ama bu salatayı pek bilmezler. Hep pişirilir karnabahar, oysa çiğ de çok faydalı ve lezzetlidir. Üzerine bol miktarda nar da ekleyip ikram edin.
Fotoğraf "susmuş" tarafından gönderildi. 14.01.2015
|