1 kaşık margarin
400 gr kıyma
1 su bardağı ince bulgur
1 soğan rendesi
3 adet nar (ayıklanmış)
Pul biber
Tuz
1 orta boy lahana
Lahanayı yapraklarına ayırıp, haşlayın. Ayıklanmış narların üzerine 4 su bardağı su alıp nar taneleri yumuşayıncaya kadar kaynatın. Kıyma, bulgur, soğan, pul biber, tuzu ve yumuşak margarini yoğurma kabına koyup, azar azar su ilavesi ile iyice yoğurun. Hamurdan parçalar kopararak lahanaya sararak tencereye dizin. Kıyma harcı bitinceye dek işlemi sürdürün. Narlı su soğumuş ise ısıtarak Sarmaların üzerine süzgeçle süzün. Kaynamaya başlayınca ocağı biraz kısın. Pişince sulu olarak servis yapın.
Fotoğraf "salkımsöğüt" tarafından gönderildi. 20.07.2014
|