https://www.elele.com.tr
1 su bardağı yoğurt
1 çay kaşığı şeker
Kaya tuzu
1 çay bardağı nar tanesi
1/2 adet salatalık
1/4 küçük acı yeşil biber
1/2 çay kaşığı tane kimyon
Taze çekilmiş karabiber
Yoğurdu, şeker ve tuzla pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın. Nar, ince kıyılmış salatalık ve ince kıyılmış biberden süsleme için az bir miktar ayırıp kalanı yoğurda ilave edin. Tadını çekip soğuması için yarım saat buzdolabında bekletin. Kimyonu küçük bir tavada, kısık ateşte devamlı karıştırarak 1-2 dakika kavurun. Rengi değişip güzel bir koku verince hemen tavadan alın. Havanda dövün. Raitanın üzerine kimyonla karabiber serpiştirin. Salatalık ve narla süsleyerek servis yapın.
|