|
|
Negresco Makarna |
|
koza
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 11.02.2009
Mesajlar: 30 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc34734
Gönderme Tarihi: 22.Mar.2009
2,050 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gram makarna (0 numara)
12 bardak su
2 çorba kasığı tuz
SALÇASI:
750 gram domates (4 büyük), ya da konserve domates salçası
40 gram margarin (2 çorba kaşığı)
60 gram soğan (1 küçük)
2 diş sarımsak
ÜSTÜNE:
60 gram tereyağı, ya da margarin (3 çorba kaşığı)
Tuz
50 gram gravyer peyniri (rende) (1 kahve fincanı)
1 Bir kuşaneye; 2 silme çorba kaşığı margarin ile çentilircesine küçük kesilmiş 1 küçük baş soğan koyarak, soğanları sarartmadan ancak beş dakika kadar kavurmalı, sonra kavrulmuş bu soğanlara, kıyılmış 2 diş sarımsak katarak, ancak bir iki kez karıştırdıktan sonra bunlara; önceden kaynar bir suya sokup çıkartarak kabukları soyulmuş enliliklerine doğru ortalarından ikiye kesilerek hafif sıkmalı, az suları ve çekirdekleri çıkarılmış sonra da kıyılırcasma küçük kesilmiş 4 büyük domates ya da 1 kutu konserve bütün domates ile 1 silme tatlı kaşığı da tuz koymalı ve kuşanenin kapağını kapatarak, domatesler sularını salıp da. tekrar çekerek, salça halinde koyumsu bir hale gelinceye kadar küçük ateşte pişmeye bırakmalıdır.
2 Salça koyulaşmaya yüz tutunca; diğer taraftan da bir tencereye; 12 bardak su, 2 silme çorba kaşığı tuz koyarak kaynamaya bırakmalı, suVkaynaymca buna kırmadan 500 gram (0) numara makarna koyarak, makarnalar yumuşakça bir hal alıncaya kadar 15-17 dakika arasında haşlamalı ve süzgeçten geçirerek sularını iyice süzmelidir.
3 Sonra, süzülmüş bu makarnaları bir tabağa alarak bunlara; 3 silme çorba kaşığı tereyağı, ya da margarin ile, hazırlamış olduğumuz salçayı da katmalı ve karıştırarak yağ ve salçayı makarnaların her taraflarına bulamalı ve yanında 2 kahve fincanı rende gravyer peyniri olduğu halde servis yapmalıdır.
|
|
Negresco Makarna Tarifleri Tagliatelle Tarifleri
|
|