|
Nevzine (Kayseri) |
 |
GazapRuzgarı
Aşçı

Kayıt: 28.06.2007
Mesajlar: 17 Şehir: Aydın |
Kısa URL: https://ml.md/lc16098
Gönderme Tarihi: 07.Tem.2007
4,214 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket margarin
5 su bardağı un
1,5 su bardağı ceviz
3 çorba kaşığı tahin
3 çorba kaşığı yoğurt
1 çorba kaşığı su
1 çay kaşığı karbonat
Şerbeti:
750 gr. toz şeker
3 su bardağı su
Fırın tepsisinde yağı eritin. Un, ceviz, tahin, yoğurt, su ve karbonatı ilave edip sert bir hamur yoğurun. Hamuru tepsiye yayıp baklava dilimleri şeklinde kesin. 250 derece fırında üzeri iyice kızarıncaya kadar yaklaşık yarım saat pişirin.
Tozşeker ve suyu geniş bir tencerede yarım saat kaynatın. Limon suyunu ilave edip soğumaya bırakın. Fırından çıkardığınız nevzinenın üzerine şerbeti dökün.

|
Nevzine (Kayseri) |
 |
Şükran Arık
Aşçıbaşı

Kayıt: 24.06.2007
Mesajlar: 25 Şehir: Kayseri |
Kısa URL: https://ml.md/lc15627
Gönderme Tarihi: 24.Haz.2007
6,716 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket tereyağı (250 gr.)
1 çay bardağı tahin
1 çay bardağı yoğurt
1 su bardağı ceviz
Yarım çay bardağı su
1 çay kaşığı kabartma tozu
4 , 5-5 su bardağı un
Şurup İçin;
3 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
1 çorba kaşığı limon suyu
Önce şurup hazırlanır, soğumaya bırakılır. Erimiş, ılımış tereyağı, tahin, yoğurt, ceviz, un ve kabartma tozu iyice karıştırarak sert bir hamur yapılır, hamur bol yağlanmış fırın kabına bastırarak yerleştirilir, baklava dilimler gibi kesilir. Önceden 200 derece ısıtılmış fırında pembe renkte pişirilir. Fırından çıkan sıcak tatlıya soğuk şurup gezdirilir.
ML® Fırınağzı için tıklayın
|
Nevzine (Kayseri) |
 |
Yörem
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 27.11.2006
Mesajlar: 245 Şehir: Mersin |
Kısa URL: https://ml.md/lc9710
Gönderme Tarihi: 14.Arl.2006
13,472 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket (250 gr) margarin
1.5 su bardağı ince çekilmiş ceviz içi
3 çorba kaşığı tahin
3 çorba kaşığı yoğurt
5 su bardağı (625 gr) un
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı tozşeker
3 su bardağı su
Yarım limonun suyu
1. Margarini eritip hamur kabına alın. Ceviz, tahin ve yoğurdu ilave edip karıştırın. Un ve kabartma tozunu ekleyip sert kıvamlı bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Yuvarlak bir kalıbı yağlayıp hamuru elinizle bastırarak yayın. Baklava dilimi şeklinde kesin. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
2. Tozşekerle suyu kaynatıp şerbeti hazırlayın. Limon suyunu ekleyip ocaktan alın. Tatlıyı fırından çıkarıp üzerine ılık şerbeti gezdirerek dökün. Şerbetini çekinceye kadar bekletin. Dilimleyip soğuk olarak servis yapın.
Fotoğraf "Çetin Ceviz" tarafından gönderildi. 25.03.2025
|
|