Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Yozgat Yemekleri > Nevzine (Kayseri) (21 adet - 1,200,613 defa bakıldı)

Nevzine (Kayseri)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Aksaray Yemekleri
Ankara Yemekleri
Çankırı Yemekleri
Eskişehir Yemekleri
Karaman Yemekleri
Kayseri Yemekleri
Kırıkkale Yemekleri
Kırşehir Yemekleri
Konya Yemekleri
Nevşehir Yemekleri
Niğde Yemekleri
Sivas Yemekleri
Yozgat Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Nevzine (Kayseri)

Çetin Ceviz
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 2277
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc184183
Gönderme Tarihi: 03.Ağu.2025
68 defa indirildi / yazdırıldı




Hamur için:
125 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı tahin
1 çay bardağı süt
2 yemek kaşığı sirke
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı un (kontrollü eklenmeli)
1 çay bardağı iri kırılmış ceviz içi
Şerbet için:
2 su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı su
1/2 su bardağı üzüm pekmezi
3-4 damla limon suyu

Şeker ve suyu tencereye alıp kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra 10 dakika pişirin. En son pekmez ve limon suyunu ekleyin, 2 dakika sonra ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Tereyağı, sıvı yağ, tahin, süt ve sirkeyi geniş bir kapta karıştırın.
Kabartma tozunu ekleyin, unu kontrollü şekilde ekleyerek yumuşak ama ele yapışmayan bir hamur elde edin.
Ceviz içini ekleyip yoğurun. Hamuru yağlanmış kare borcama bastırarak yayın.
Üzerine çatalla çizikler atarak desen verin.
Önceden ısıtılmış 180°C fırında 30–35 dakika kadar üzeri kızarana dek pişirin.
Tatlı fırından çıkınca ılık şerbeti üzerine gezdirin. Şerbeti çekmesi için en az 3 saat dinlendirin.







Nevzine (Kayseri) Tarifleri Yozgat Yemekleri



(21 adet Nevzine (Kayseri) 1,200,613 defa bakıldı)

Sayfa: « Önceki  1, 2


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® X sayfası