|
Nişasta Yapımı (Osmaniye) |
 |
Çetin Ceviz
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 1519 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc183715
Gönderme Tarihi: 02.Tem.2025
22 defa indirildi / yazdırıldı
|
Osmaniye İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Buğday on beş yirmi gün ıslatıldıktan sonra bir gün süreyle güneşte bekletilir.
Suyu her gün değiştirilir. Buğdaylar yumuşayınca suyu süzdürülür ve çiğnenir (tepelenir).
Beyaz suyu çıkarılıp leğene dökülür.
Ekşiliğinin giderilmesi için suyunun birkaç defa değiştirilmesi gerekmektedir.
Suyu iyice süzüldükten sonra leğenin dibine çöken nişastaların rengi beyazlaşır.
Örtülerin üzerinde güneşe serilip kurutulur.
Hafif kuruduğunda topaklanmaması için avucun içinde ovalanır.
Elekten geçirilip nişasta haline getirilir.

|
|