| 
 
| 
 
 
 | 
 
Nişe Helvası | 
 
  | 
keramet sağtürk 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 13.11.2014 
Mesajlar: 41 Şehir: Sivas | 
Kısa URL: https://ml.md/lc111590 
Gönderme Tarihi: 22.Eyl.2015 
1,571 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
250 gr buğday nişastası
 
400 gr ceviz içi
 
1 çay bardağı sıvı yağ
 
2,5 su bardağı su
 
2 yk sana
 
1 çay bardağı toz şeker
 
1 çay bardağı üzüm pekmezi
 
 
Pekmez ve yağlar teflon tencereye boşaltılarak ateşe konur. Pekmez ile yağ iyice karışana kadar pişirilir. Nişasta ile su iyice yoğrulduktan sonra pişen pekmezin içine bir bardak toz şeker ilave edilerek ateşte karıştırılır. 20 dk. kadar tahta kaşıkla iyice özleşene kadar pişirilir. Ayrı bir teflon tavada cevizler doğranarak ateşte kuru kuru kavrulur. İyice özleşen helva, servis tabağına alınarak üzeri cevizle süslenerek servis yapılır.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Nişe Helvası Tarifleri Cevizli Helva Tarifleri
 | 
 
 
 
 |