4 adet yufka
500 gr nohut
1/2 demet maydanoz
1 tutam karabiber
1 tutam kuru nane
1 kase yoğurt
1 yemek kaşığı sıvıyağ
125 gr margarin
1 tutam tuz
İç hazırlanışı: Nohudu haşlayıp süzün ve iyice ezin. Tuz, karabiber, ince kıyılmış maydanoz ve kuru nane ilave edip iyice karıştırın.
Yufkaları 2 parçaya bölüp, tek parçasının içine iç malzemesini yayıp, üzerine sıvı hale getirdiğimiz margarinden gezdirip, dürüm haline getirip yağlanmış tepsiye ilk dolamayı yapın, Kalan yufkaları aynı yöntemle tepsiye yerleştirin.
Son olarak bir kase yoğurda sıvıyağı karıştırıp böreğin üzerine ince bir tabaka halince gezdirin ve önceden 160 dereceye ayarlanmış fırında 20 dk pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
|