1 adet yuvarlak ekmek
200 gr kıyma
1 çorba kaşığı tereyağı
1 adet kuru soğan
1 çay bardağı nohut
1 su bardağı et suyu
1 tatlı kaşığı tuz
Bayatlamaya başlayan ekmeğin alt tarafında oyarcasına bir kapak çıkarılır. Ekmeğin içi boşaltılır. Tavaya tereyağı konur, ısınınca kıyma atılır, 5 dakika sonra ince kıyılmış soğan atılır. Soğan yumuşayınca karabiber ve tuz eklenir. En son ekmeğin boşaltılan içi de eklenir ve ateşten alınır. hazırlanan iç boşaltılan noktadan doldurulur. Çıkarılan kapak yerine takılır. Haşlanmış nohut ve et suyu bir tavaya konur, ısıtılır. Ekmek dolması bu karışıma konur, kaynayan et suyundan bir kaç kaşık üzerine gezdirilir. Servis tabağına alınır. Kenarlarına nohut konur.
|