Malzeme
- 2 su bardağı haşlanmış nohut
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı sıvı sana
- 1 su bardağı yoğurt
- 3 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
- 1 tatlı kaşığı kekik
- Harcı:
- 1 adet kuru soğan
- 3 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı Sana yağı
- 1 adet çarliston biber
- Tuz ve karabiber
Hazırlanışı
Kuru soğanı piyazlık doğrayınız.
Sarımsakları kıyınız.
Çarlistonları ayıklayıp, kıyınız.
Yayvan bir tencerede Sana yağını kızdırıp, kuru soğanları ve sarımsakları, soğanlar pembeleşinceye kadar kavurunuz.
Daha sonra içine kıyılmış çarlistonları, tuzu ve karabiberi ekleyip, 5-6 dak. Tüm malzemeyi kavurup, soğuması için yayvan bir tabağa alınız.
Harç soğurken derin bir kâsenin içine yumurtaları, Sıvı Sana'yı ve yoğurdu koyup, karıştırınız.
Bir süzgeç yardım ile eleyerek unu ve kabartma tozunu ilave edip, karıştırınız.
En son olarak içine soğumuş harcı, haşlanmış nohutları, kekiği, kırmızı pul biberi ve kuru naneyi ekleyip, tahta bir kaşık ile karıştırınız.
Ekmek harcını, sıvı sana ile yağladığınız tepsiye döküp, önceden ısıttığınız fırında 35?40 dak. pişirip servis ediniz.
|