1,5 su bardağı pirinç
2 yemek kaşığı tel şehriye
1 su bardağı haşlanmış nohut
3 yemek kaşığı margarin
1 adet kemikli hindi göğsü
2,5 su bardağı sıcak su
Tuz
Karışık turşu
Hindi haşlanıp, etleri parçalara ayrılır. Pirinç tuzlu sıcak suda yarım saat bekletilir. Tencereye margarin alınır. Şehriyeler kavrulur. Yıkanıp süzülen pirinçler eklenip, kavurmaya devam edilir. Suyu ilave edilip, tuzu ayarlanır. Kaynamaya başlayınca haşlanmış nohutlar karıştırılır. Kısık ateşte pişirilir. Piştikten sonra didiklenmiş hindi etleri pilavın üstüne yerleştirilir, kapakla tencere arasına kağıt havlu konularak demlenir.
Fotoğraf "azizim" tarafından gönderildi. 16.10.2016
|