Abdullah Birsen
MALZEMELER
1 Lahananın orta kısmı
1 adet irice kuru soğan
3 kaşık sıvı yağ
Tuz
1/2 kaşık domates salçası
1 çay kaşığı acı pul biber
1 su bardağı nohut (kabuğu çıkarılmış)
Yapılışı
1- Lâhanayı yıkayıp doğrayın
2- Soğanı doğrayın, düdüklü tencereye koyun, yağ ve tuz ilavesiyle biraz pişirin
3- Salçayı, pul biberi, nohudu ilave edin, biraz daha pişirin, sonra lahanayı tencereye alın, karıştırın
4- Düdüklünün ağzına adi tencere kapağı ile kapatın, ocağı kısın, lâhananın sinmesini sağlayın
5- Düdüklünün kapağını kapatın, iki halka çıktıktan sonra, ocağı söndürün
6- Düdüklünün kapağını, basıncı sıfırlandıktan sonra açıp servis yapın.
Not: Geceden ıslatılmış nohudu, düz bir yere serdiğiniz be üzerine koyun, üzerine ekmek tahtası ile basılarak yuvarlayın, kabuklarının çıktığını göreceksiniz
|