|
|
Nohutlu Sodalı Islak Börek |
 |
Çetin Ceviz
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 3615 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc185695
Gönderme Tarihi: 12.Kas.2025
27 defa indirildi / yazdırıldı
|
Gülşen Yılmaz
1 su bardağı nohut
3 adet yufka
1 demet maydanoz
1 demet taze soğan
2 adet kırmızı biber
Tuz, karabiber
1 su bardağı süt
2 adet yumurta
1 fincan sıvıyağ
1 şişe soda
1 çorba kaşığı çörekotu
1 çorba kaşığı susam
Geceden ıslattığınız nohudu haşlayıp süzdükten sonra genişçe bir kaba alın.
Üzerine ince kıydığınız maydanoz, taze soğan ve kırmızı biberi ilave edin.
Tuz ve karabiber ekleyip karıştırın.
Diğer taraftan süte 1 bütün yumurtayı ve 1 yumurtanın akını ve sıvıyağı ekleyip karıştırın.
Bir adet yufkayı düz bir zemine yayıp üzerine bir fırça yardımı ile yumurtalı karışımdan sürün.
Kenarlarını katlayıp kare haline getirin ve bıçakla 4 eşit parçaya bölün.
Her parçanın ortasına nohutlu harçtan koyun.
Kare halinde kapatın.
Ters çevirip yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin.
Kalan iki yufkayı da aynı şekilde hazırlayın.
Üstlerine sodayı gezdirip 10-15 dakika bekletin.
Kalan yumurta sarısını üzerlerine sürün.
Susam ve çörekotu serpip önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.

|
|