4 adet büyük boy domates
2 yemek kaşığı yağ
1 orta boy soğan (piyazlık doğranmış)
2 diş s arımsak (ince doğranmış )
1 çay kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı tatlı toz kırmızıbiber
1 çay kaşığı şeker
1/2 su bardağı ince doğranmış maydanoz
1 avuç kişniş yaprağı (isteğe bağlı)
1 tatlı kaşığı deniz tuzu
1 çay kaşığı Karabiber
4 adet tilapia balığı
1 su bardağı haşlanmış nohut
Konserve domates kullanıyorsanız domatesleri tencereye alın ve elinizle irice parçalayın, taze domates kullanıyorsanız kabuklarını soyup yemeklik doğrayın. margarini, soğanı, sarımsağı, kırmızıbiberi, kimyonu ve şekeri ekleyip orta ateşte kapağı kapalı olarak, ara sıra karıştırarak 10-15 dakika (domatesler eriyene kadar) pişirin.
Maydanozu, kişniş yapraklarını, balıkları, tuzu ve haşlanmış nohutu ilave edip, balıkları parçalamadan yavaşça sosun içine koyun (bu aşamada eğer suyu azalmış ise biraz kaynar su ilave edebilirsiniz).Tekrar kapağını kapatıp 12-15 dakika balıklar pişene kadar pişirin.
Sıcak servis yapın.
|