Kuşbaşı tavuk eti
2 çorba kaşığı tereyağı, ya da margarin
1 adet soğan
2 adet orta domates
2 su bardağı su
500 gr. bamya
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 çorba kaşığı haşlanmış bulgur
1 çorba kaşığı nane
Yarım limon
Tuz
Bamyaların sap kısmını (tepesini) tamamen almayın üzerini kesin ve yıkayın. Bir limonun suyunu üzerine sıkıp, yaklaşık 10 dakika kadar bekletin. Veya pişirirken içine iki dilim limon atın, böylece fazla sulanmaz.
Soğanı ve etleri (kuşbaşı) doğradıktan sonra tereyağı ile pişirmeye başlayın. Domatesleri doğrayıp içine atın, bamyaları ekleyin. Bir müddet kavrulduktan sonra, içine biraz su ve tuz ekleyin. Böylece bir süre kaynatın. İçine nohutları ve bulguru atıp, 15 dakika kadar pişirin.
|