500 g kuşbaşı kuzu eti
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 soğan, yemeklik doğranmış
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
2 adet kabak
2 adet patlıcan
2 adet havuç
1 su bardağı haşlanmış nohut
Tuz, karabiber
2 su bardağı sıcak su
1 limonun suyu
1 çay kaşığı kuru nane
2 diş sarımsak, havanda ezilmiş
Sıvı yağı tencerede kızdırıp yemeklik doğradığınız soğanı kavurun.
Salçaları ve eti ilave edin. 10 dakika boyunca kavurun.
Sebzeleri küp doğrayın.
Sebzeleri, haşlanmış nohutları, tuzu, karabiberi ve sıcak suyu dökün.
Önce yüksek ateşte 5 dakika pişirin. Daha sonra tencerenin kapağını kapatın, ateşi kısın.
Kısık ateşte yarım saat pişirin.
Sosu için limon suyunu, naneyi ve havanda ezdiğiniz sarımsakları karıştırın. Pişmekte olan yemeğe ekleyin. Karıştırıp 10 dakika daha pişirin. Sıcak servis yapın.
|