|
|
NORVEÇ BİSKÜVİLERİ |
|
fert
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 25.11.2006
Mesajlar: 35 Şehir: nice |
Kısa URL: https://ml.md/lc8962
Gönderme Tarihi: 26.Kas.2006
2,901 defa indirildi / yazdırıldı
|
HAMUR MALZEMELERİ
4 1/2 su bardağı un (500 gr.)
1 3/4 çay bardağı süt (175 gr.)
2/5 paket margarin (100 gr.)
1 1/5 dolu çorba kaşığı kuru Pakmaya (20 gr.)
1 1/2 çay kaşığı tuz (4 gr.)
4/5 kahve fincanı toz şeker (45 gr.)
1 adet yumurta
1 1/2 çay kaşığı kakule
1 yumurta sarısı (üzerine sürmek için)
MEYVE KARIŞIMI
1/2 su bardağı kuru üzüm (60 gr.)
1/2 su bardağı limon veya portakal kabuğu reçeli
1/4 su bardağı kıyılmış ceviz (30 gr.)
Hamuru hazırlayıp 20-25 dakika sıcak bir yerde beklettikten sonra, doğranmış meyvaları dikkatlice karıştınn ve 6 mm. kalınlığında açın. Elinizdeki bisküvi kalıpları ile değişik şekillerde parçalar çıkarın ve üzerlerine yumurta sarısı sürerek 30 dakika mayalanmak üzere ılık bir yerde bekletin. Üzerlerine toz şeker serpip 190°C ısıtılmış fırında yaklaşık 20 dakika pişirin.
|
|
NORVEÇ BİSKÜVİLERİ Tarifleri Diğer Ülkelerin Yemekleri
|
|