|
|
Nuar Haşlama |
|
dağlar kızı
Aşçıbaşı
Kayıt: 01.12.2009
Mesajlar: 20 Şehir: Rize |
Kısa URL: https://ml.md/lc44175
Gönderme Tarihi: 01.Arl.2009
16,135 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg. süt danası nuar
1 adet soğan
1 adet havuç
2-3 adet defne yaprağı
1 adet küçük kereviz
4-5 adet tane karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
YAPILIŞI:
Nuarı iki üç yerinden bıçakla delerek iple bağlayarak, su dolu bir tencerenin içine koyunuz. Böylece nuar hiçbir yere değmeden su içinde kalacaktır. Havucu, soğanı, defne yaprağını ipe bağlayıp aynı şekilde haşlama suyuna daldırınız. Tane kara biberleri, kerevizi dilimleyip suya atınız. Zaman zaman suyun üstüne çıkacak köpükleri delikli bir kepçeyle alıp atınız. Et iyice pişince sudan alıp söğüş olarak ikram edebileceğiniz gibi, hemen dilimleyip sıcak olarak da ikram edebilirsiniz.
Not: Suyunu, çorba ve pilav yapmakta kullanabilirsiniz
|
|
Nuar Haşlama Tarifleri Et Yemekleri
|
|