Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Hamur İşleri > Ocakçı Pidesi (1 adet - 101,410 defa bakıldı)

Ocakçı Pidesi


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Akıtma Tarifleri
Galeta Tarifleri
Gözleme Tarifleri
Ekmek Tarifleri
Kaygana Tarifleri
Katmer Tarifleri
Krep Tarifleri
Kruvasan Tarifleri
Lahmacun Tarifleri
Mantı Tarifleri
Milföy Tarifleri
Peksimet Tarifleri
Pide Tarifleri
Pizza Tarifleri
Sufle Tarifleri
Waffle Tarifleri
Yufka Tarifleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Ocakçı Pidesi

ERGUN
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 21.07.2005
Mesajlar: 99
Şehir: Samsun
Kısa URL: https://ml.md/lc9779
Gönderme Tarihi: 15.Arl.2006
2,722 defa indirildi / yazdırıldı




Malzemesi:
Hamuru İçin:
675 gr. un
1/2 çay kaşığı tuz
175 gr. katıyag
175 gr. sıvıyağ.
2 adet kereviz
2 adet patates
1 adet havuç
4 adet yer elma
25 gr. katıyag
2 çorba kaşığı sıvıyağ
450 gr. biftek
1/2 su bardağı et suyu
1 adet yumurta
Yeteri kadar tuz, karabiber, kekik, nane.

Unu eleyip ortasını havuz gibi açınız. Katıyağı oda ısısında yumuşatıp, parça parça una katınız. Elinizi sıvıyağ ile yağlayıp hamuru yoğurmaya başlayınız. Tuzunu ekleyiniz. Yağı unla birleştirdikten sonra sekiz çorba kaşığı soğuk su ilave edip yoğurunuz. Sıvı ve katıyag bitip hamur iyice bütünleşince üstünü bir nemli bezle örtüp 30 dakika dinlendiriniz. Bu arada sebzeleri tavla zarı büyüklüğünde doğrayıp İki çorba kaşığı sıvıyağda hafifçe kavurunuz. Etleri çok küçük kıyarak katıyağda, tuz, karabiber, kekik, nane ilave ederek kavurunuz. Dinlendirdiğiniz hamuru, hamur tahtasına un serperek, oklavayla 2 milim kalınlığında açıp, bir yemek tabağı çapında daireler kesiniz. Sebzeleri ve eti kavurduktan sonra yanm bardak et suyu İlave edip 10 dakika pişiriniz. Daire şeklindeki hamurun kenarlarını soğuk suyla ıslatarak, yarım çay şeklinde kapatınız. Yağlanmıış fırın tepsisinde kızgın ısıda 10 dakika saonra üzerine yumurta sürerek 20-25 dakika pişirin.






Ocakçı Pidesi Tarifleri Hamur İşleri



(1 adet Ocakçı Pidesi 101,410 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort