| 
 
| 
 
 
 | 
 
Öksüz Helvası | 
 
  | 
angara'nın bağları 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 02.11.2013 
Mesajlar: 27 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc93462 
Gönderme Tarihi: 02.Kas.2013 
2,188 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Pekmez
 
Un
 
Tereyağı
 
Şeker
 
Tuz, su
 
 
 
Adı öksüz helvası yani kıtlık zamanı yapılan harika lezzeti olan bu tatlıyı yediğinizde sizi uzun süre tok tutuyor ve enerji veriyor. Adı gün geçtikçe değişmiş ama diğer ismini söylemesem iyi olacak. Pekmez suyla kaynatılıyor, daha sonra bu sudan bir miktar ayrılır ve kalan pekmezli suya un azar azar ilave edilir koyulaşana dek pişirilir. Tereyağı ilave edilerek az ceviz eklenir, iyice pişirilir. Yayvan bir kaba alınır ve şekil verilir. Üzerine tereyağı kızdırılıp dökülür. Ayırdığınız pekmezli suyu da üzerine döküp sıcak olarak servis yapın.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Öksüz Helvası Tarifleri Helvalar
 | 
 
 
 
 |