Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Diğer Ülkelerin Yemekleri > OLEMP TURTASI (1 adet - 93,369 defa bakıldı)

OLEMP TURTASI


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Afgan Yemekleri
Alman Yemekleri
Amerikan Yemekleri
Arap Yemekleri
Arjantin Yemekleri
Avustralya Yemekleri
Avusturya Yemekleri
Azeri Yemekleri
Belçika Yemekleri
Brezilya Yemekleri
Bulgar ve Bulgaristan Türkleri'nin Yemekleri
Çeçen Yemekleri
Çekya Yemekleri
Çin Yemekleri
Danimarka Yemekleri
Diğer Ülkelerin Yemekleri
Endonezya Yemekleri
Filipinler Yemekleri
Finlandiya Yemekleri
Fransız Yemekleri
Güney Afrika Yemekleri
Gürcistan Yemekleri
Haiti Yemekleri
Hint Yemekleri
Hırvat Yemekleri
Hollanda Yemekleri
İngiliz Yemekleri
İran Yemekleri
İrlanda Yemekleri
İskandinav Yemekleri
İskoç Yemekleri
İspanyol Yemekleri
İsrail Yemekleri
İsveç Yemekleri
İsviçre Yemekleri
İtalyan Yemekleri
Japon Yemekleri
Kanada Yemekleri
Kazak Yemekleri
Kırgız Yemekleri
Kore Yemekleri
Küba Yemekleri
Macar Yemekleri
Meksika Yemekleri
Norveç Yemekleri
Malezya Yemekleri
Özbek Yemekleri
Pakistan Yemekleri
Peru Yemekleri
Polonya Yemekleri
Portekiz Yemekleri
Romen Yemekleri
Rus Yemekleri
Slovak Yemekleri
Tahiti Yemekleri
Tayland Yemekleri
Venezuela Yemekleri
Vietnam Yemekleri
Yeni Zellanda Yemekleri
Yunan ve Batı Trakya Türkleri'nin Yemekleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


OLEMP TURTASI

vardar
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 09.02.2007
Mesajlar: 394
Kısa URL: https://ml.md/lc12127
Gönderme Tarihi: 19.Şub.2007
2,419 defa indirildi / yazdırıldı




Kullanılacak malzeme (12 kişi için) :
6 yumurta,
2 yumurta akı,
400 gram pudra şekeri,
400 gram tereyağı,
1 kaşık baking powder,
400 gram un,
400 gram toz şekeri,
1 portakalın rendelenmiş kabuğu (sadece sarısı),
1 kavanoz çilek veya ahududu marmelâtı,
birkaç damla limon suyu,
1 çimdik tuz

Yapımı: Tereyağını tahta kaşıkla döverek iyice yumuşatıp toz şekeriyle çırpmalı vs iyice köpürtmeli. Çırpmaya ara vermeden yumurtaları teker teker katıp bu karışıma yedirmeli. Sonra karıştırmaya ara vermeden rendelenmiş portakal kabuğunu katmalı.
Unla baking - povvder'i iyice karıştırmalı. Sonra bunu elekten geçirerek yumurtalı karışıma azar azar katıp iyice yedirmeli. Hamurdaki karışım birbirine iyice yedirilince bunu yağa bulanmış üç ayrı boydaki yuvarlak turta kalıbına boşaltmalı ve kalıpları orta ısılı bir fırına sürmeli. Turta hamurları pişince (Bunu anlamak için kuru bir kibrit çöpü batırılır. Çöp hamurdan kuru olarak çıkarsa pişmiş demektir. Çöp nemli veya hamurlu çıkarsa bunları bir süre daha pişirmek gerek demektir.) kalıpları fırından çıkarmalı ve bir kenarda ılımaya bırakmalı.
Kalıplar ılıyınca bunların kenarlarını kontrol etmeli. Yapışık değilse başaşağı ederek içindekileri bir ızgaranın üstüne oturtmalı. Yapışıklık varsa ince ve keskin ağızlı bir bıçakla kalıpla hamurun arası ayrıldıktan sonra kalıplar başaşağı edilmelidir.
İki yumurta akını pudra şekeriyle iyice çırpıp kar köpüğü durumuna getirmeli. Bunu hafif hafif çırparken birkaç damla limon suyunu katıp yedirmeli.
Bir kenarda soğumuş olan turta hamurlarını yanlamasına ikiye bölmeli. Kesilmiş yerleri çilek reçeli suyuyla ıslattıktan sonra bu yüzlere marmelât sürüp kapatarak eski durumlarına getirmeli. En büyük turtayı bir servis tabağına oturtmalı. Bunun üstünü ıslatıp marmelâtlamalı ve ikinci turtayı oturtmalı. Bunun da üstünü marmelâtladıktan sonra en küçük turtayı oturtmalı.
Böylece turta üç katlı olunca yumurta akını üstüne sürmeli. Türlü şekerlemelerle de süsleyip buzdolabına kaldırmalı. Turta dolapta bir saat kaldıktan sonra çıkarıp servis yapmalı. İsteyenler turtaların ortalarına ve her katın arasına marmelât sürdükten sonra yumurta akıyle yapılmış kremadan da bir kat sürebilirler. Böyle yapanlar turtanın üstüne benmaride eritilmiş çikolata ve krem şantiy karışımından elde edilecek bir kremayı sürüp dolapta dinlendirmelidirler.






OLEMP TURTASI Tarifleri Diğer Ülkelerin Yemekleri



(1 adet OLEMP TURTASI 93,369 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort