MALZEMESİ:
6 adet yumurta
10 çorba kaşığı zeytinyağı
200 gr. uzun taneli pirinç
3 adet yeşil dolmalık biber
3 adet kırmızı dolmalık biber
100 gr. çiftlik mantarı
1 adet limon
1/2 demet maydanoz
1/2 demet dereotu
Yeterince üzüm sirkesi, nane, tuz, biber
YAPILIŞI:
Önce mantarları yıkayıp haşlayın. Haşlanmış mantarları ince dilimleyin. Uzun taneli pirinci yıkayıp süzdükten sonra bol tuzlu su içinde 15 dakika haşlayın. Yumurtaları kırıp omlet yapmak için çırpın. Maydanoz, dereotu ve naneyi ince kıyıp bir miktarını çırptığınız yumurtaya karıştırın. Tuzunu, biberini ekin. 4 çorba kaşığı zeytinyağı ile ince iki omlet pişirin. Parçalamadan omletleri iki tabağa kaydırıp soğumaya bırakın. Haşlanmış pirincin suyunu süzüp, soğuk sudan geçirin. Böylece tanelerin birbirinden ayrılmasını sağlayın. Biberleri yıkayıp tohumlarını çıkardıktan sonra ince dilimleyin. Soğuyan omletleri ince uzun şeritler halinde kesin. Kalan zeytinyağına, sirke, tuz, biber ve bir miktar ince kıyılmış maydanoz, dereotu ve nane katıp karıştırın. Yaptığınız bu karışımın içine pirinci, omlet parçalarını, mantarı ve biberleri katıp harmanlayın 3 saat buzdolabında bekletip, üzerine kalan maydanozu ve dereotunu serpip ikram edin.
ML® Mantarlı Pirinç Salatası için tıklayın
|