Alaçatı Ot Festivali 2013
Hamuru için:
4,5 Su Bardağı Un
1,5 Su Bardağı Su
1 Tatlı Kaşığı Tuz
Hacı için:
1 Adet Pırasa
1 Adet Kuru Soğan
1 Demet Taze Soğan
1 Demet Ebe Gümeci
1 Demet Pazı
1 Demet Isırgan
1 Demet Gelincik
1 Demet Ispanak
1 Demet Maydanoz
1 Demet Dereotu
1 Çay Bardağı Kaşar Loru
1 Çay Bardağı Tulum Loru
1 Çay Bardağı Çökelek
1 Çay Bardağı Zeytinyağı
1 Tatlı Kaşığı Karabiber
1 Tatlı Kaşığı Tuz
Unu eleyin ve ortasını havuz gibi açın. Tuzu ve suyu azar azar ilave ederek hamuru tutturun, üzerine bir bez örtarak dinlenmeye bırakın.
Listede verilen yeşilliklerİ ayıklayıp yıkadıktan sonra ince ince kıyın.
Tencereyi orta ateşte kızdırıp, zeytinyağını koyun. Kızgın yağlı tencerede zar gibi doğranmış soğanları karıştırarak kavurun ve tencereye kıyılmış diğer yeşillikleri de katın. Karıştırarak tüm malzemeyi kavurun. Tuz ve karabiberi ekleyip, soğumaya bırakın.
Soğumuş karışıma kaşar loru, tulum loru ve çökelek peyniri ekleyip karıştırın ve harcı hazır edin.
Dinlenmiş hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp, herbirini unlu düz zeminde oklavayla açarak yufkalar elde edin. Açılmış yufkaları yaklaşık 3 parmak genişliğinde 2530 cm boyunda kesin ve yufka bantları elde edin. Bir yufka bandı alıp, düz zemine koyun. Alt kısmına bir veya iki kaşık harç koyup, üçgen şeklinde katlayın ve ucunu ıslatarak gövdeye yapıştırın. Bu işlemi tüm yufka bantları için yapın. Hazırlanan muskaları ya yağlanmış fırın tepsisine koyup, önceden 180 derece kızdırılmış fırında üstleri pembeleşinceye kadar pişirin ya da bol kızgın yağda kızartın ve kızarmış parçaları yağ emici kağıt üzerine çıkarın. Muskaları servis tabağına koyup, servise verin.
|