CANETON FARÇIE BELLE AURORE
4 kişi için MALZEME:
1 adet ördek palazı (1,5 kg. civarında)
Tuz, bir çimdik karabiber
100 gr. içyağı
1 bardak soğuk süt
200 gr. bir günlük bayat kabuğu çıkmış beyaz ekmek
2 adet golden elma
2 çay kaşığı ada çayı
2 yumurta sarısı
2 kahve fincanı rafine yağı
1 çorba kaşığı tereyağı
1/2 su bardağı jüy yoksa konsome veya tavuk suyu
YAPILIŞI :
İçyağını zar biçimi doğrayıp bir tavaya koyup orta ateşte iki üç dakika sote yapıp ateşten alınız, bir süzgece boşaltıp yağını süzdürünüz, elmaları temizleyip zar gibi doğrayınız
Ekmek içini bir bardak süt ile beş altı dakika ıslayıp elinizle sıkarak küçük bir tencereye koyup orta ateşte ağaç spatula ile karıştırarak beş - altı dakika kavurup ateşten alınız
İçine içyağını elmayı, tuz, biber ve adaçayını (zar gibi doğrayarak ördeğin ciğerini) ve yumurta sarılarını ilâve edip iyice karıştırınız ve ördeğin bacaklarının arasından karnına doldurup bir iğne ve sicimle ördeğin karnını dikip tuzlayıp biberleyiniz
Ördeğin sığacağı dibi düz bir tencereye ördeği koyup üzerine rafine yağını döküp ortadan hızlı fırında kontrol ederek ördeği kurutmadan zaman zaman kendi yağından alıp üzerine dökerek kırk dakika kızartıp fırından çıkarınız
Ördeği bir kapta muhafaza edip tenceredeki yağını dökünüz, tencereye jüy veya et suyunu ilâve edip bir kaç dakika kaynatıp süzdürünüz
Ördeğin karnındaki ekmekli harcı çıkarıp bir güvece veya servis tabağına koyunuz, üzerine etlerini dilimleyip yerleştiriniz
Tereyağını kızartıp üzerine döküp sosunu yanında ayrı olarak servis ediniz.
|