Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Çin Yemekleri > Ördek Gözleme (1 adet - 1,175 defa bakıldı)

Ördek Gözleme


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Afgan Yemekleri
Alman Yemekleri
Amerikan Yemekleri
Arap Yemekleri
Arjantin Yemekleri
Avustralya Yemekleri
Avusturya Yemekleri
Azeri Yemekleri
Belçika Yemekleri
Brezilya Yemekleri
Bulgar ve Bulgaristan Türkleri'nin Yemekleri
Çeçen Yemekleri
Çekya Yemekleri
Çin Yemekleri
Danimarka Yemekleri
Diğer Ülkelerin Yemekleri
Endonezya Yemekleri
Filipinler Yemekleri
Finlandiya Yemekleri
Fransız Yemekleri
Güney Afrika Yemekleri
Gürcistan Yemekleri
Haiti Yemekleri
Hint Yemekleri
Hırvat Yemekleri
Hollanda Yemekleri
İngiliz Yemekleri
İran Yemekleri
İrlanda Yemekleri
İskandinav Yemekleri
İskoç Yemekleri
İspanyol Yemekleri
İsrail Yemekleri
İsveç Yemekleri
İsviçre Yemekleri
İtalyan Yemekleri
Japon Yemekleri
Kanada Yemekleri
Kazak Yemekleri
Kırgız Yemekleri
Kore Yemekleri
Küba Yemekleri
Macar Yemekleri
Meksika Yemekleri
Norveç Yemekleri
Malezya Yemekleri
Özbek Yemekleri
Pakistan Yemekleri
Peru Yemekleri
Polonya Yemekleri
Portekiz Yemekleri
Romen Yemekleri
Rus Yemekleri
Slovak Yemekleri
Tahiti Yemekleri
Tayland Yemekleri
Venezuela Yemekleri
Vietnam Yemekleri
Yeni Zellanda Yemekleri
Yunan ve Batı Trakya Türkleri'nin Yemekleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Ördek Gözleme

recaizade
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 09.09.2020
Mesajlar: 22
Şehir: İzmit
Kısa URL: https://ml.md/lc152971
Gönderme Tarihi: 12.Eyl.2020
483 defa indirildi / yazdırıldı




http://www.hurriyet.com.tr

4 adet kuru soğan
2 adet havuç
9 diş sarımsak
1 kilogram ördek but
4 adet defne yaprağı
1 yemek kaşığı tuz
1 yemek kaşığı tane karabiber
Yarım demet maydanoz
Yarım demet nane
200 gram hellim peyniri
125 mililitre zeytinyağı
80 gram badem
2 yemek kaşığı biber salça
200 gram çekirdeği çıkarılmış vişne
Yarım limonun suyu
1 adet yufka
1 adet yumurta
4 yemek kaşığı tereyağı
Servis için:
2 dal taze soğan
2 adet salatalık
Kişniş
4 adet chili biber
Hoisin sos

2 adet soğanı dörde bölün, havuçları dörde bölün, 5 diş sarımsağı ezin ve büyük bir tencereye koyun.
Ördek butlarını, defne yaprağını, tuz ve karabiberi ekleyin ve suyu üzerini kapatacak kadar doldurup orta ateşte kaynatın.
Ocağın altını kısın ve ördek butları tamamen pişene kadar 1,5 saat kısık ateşte pişirin
Bu arada kalan soğanı doğrayın ve kalan sarımsağı ezin.
Nane ve maydanozu saplarından ayırın ve ince doğrayın.
Hellimi ince rendeleyin.
Ördek butlarını pişme suyundan çıkarın soğuması için bekletin ve sonra etleri kemiklerinden ayırın.
Ördek etini kıyın, kemikleri ve pişme suyunu atabilirsiniz.
Zeytinyağını bir tavaya alarak orta ateşte ısıtın.
Bademleri ekleyin ve tavayı sallayarak 2 dakika kavurun.
Doğranmış soğanları ekleyin ve şeffaflaşıncaya kadar 5 dakika pişirin.
Sarımsağı, biber salçasını ve ördek etlerini ekleyin.
3 dakika daha pişirin.
Tavayı ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Vişneleri ikiye bölün ve ördekli karışıma ekleyin.
Maydanoz, limon suyu, nane ve hellimi ekleyin ve karıştırın.
Yufkayı tezgaha serin iki kenarından ufak kesikleri alıp orta noktasına yerleştirin.
Üzerine ördekli harcı koyun ve kenarlarını ortaya doğru kare olacak şekilde birleştirin.
Son kenarı yapıştırmadan önce yumurta sürün ve birbirini tutmasını sağlayın.
1 yemek kaşığı tereyağını yüksek ateşte ısıtın.
Bir gözlemeyi alın ve katlanmış tarafları alta gelecek şekilde 3 dakika kızartın, sonra çevirerek diğer taraflarını 1dakika pişirin.
Kağıt havlu üzerine alın ve kalan işlemleri kalan gözlemelere de uygulayın
Yeşil soğanın kalın kabuğunu ayırın ve 8-10 santimetre arası boyutlarda kesin.
Salatalığı çekirdeklerini almayacak şekilde uzunlamasına kesin, kestiğiniz salatalıkları yeşil soğanlarla aynı boyda kesin.
Pişirdiğiniz gözlemeyi ortasına salatalık ve yeşil soğanları koyarak rulo şeklinde sarın.
Sardığınız gözlemeyi eşit aralıklarla yuvarlak şeklinde kesin.
Chili biber, kişniş, salatalık ve hoisin sos ile lezzetlendirin sıcak servis edin.







Ördek Gözleme Tarifleri Çin Yemekleri



(1 adet Ördek Gözleme 1,175 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort