Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Söyleşiler > Ordu Akkuş Ziraat Odası (1 adet - 27,223 defa bakıldı)

Ordu Akkuş Ziraat Odası


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Besinlerin Değerleri
Şifalı Bitkiler
Aşçılığın Püf Noktaları
Sofra Düzeni ve Servis
Mutfak Takımları
Yemek Hakkında Sözler
Yemek Rüyaları
Yemek Fıkraları
Diğer Konular
Sağlık Konuları
Site Hakkında
Makaleler
Söyleşiler
Anketler
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Ordu Akkuş Ziraat Odası

Banu Atabay
Yazar

Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 1489
Şehir: Beşevler ÇANKAYA
Kısa URL: https://ml.md/lc75271
Gönderme Tarihi: 28.Nis.2012
2,704 defa indirildi / yazdırıldı




https://akkusziraat.com/

BA Önce sizi tanıyabilir miyiz?

AK Adım Ahmet Kaya 1956 doğumluyum. Ordu Akkuş Ziraat Odası başkanıyım. 1976 yılında Akkuş Orman işletmesinde devlet memurluğuna başladım. 26 yıllık hizmetimden sonra 2000 yılında emekliye ayrıldım. Emekliye ayrıldıktan sonra ilçemizde bir un fabrikası kurduk. 2007 yılı seçimlerinde de ziraat odası başkanlığına seçildim, halen de bu görevde devam etmekteyim.

BA Akkuş Ordu'ya kaç kilometre?

AK Ordu'ya 150 km. Sahilden yüksekliği 1100 metre.

BA Baya yüksekmiş o zaman havası temizdir.

AK Havamız çok temizdir. Arazilerimizin yarısı tarım arazisi, yarısı da orman arazisidir.

BA Ömürler uzun mu?

AK Ömürler ortalama 80 yıl.

BA Maşallah demek bu temiz havanın etkisi.

AK Mutlaka temiz hava ve bol oksijenin çok etkisi var.

BA Akkuş'ta neler yetişiyor?

AK Efendim Akkuş'ta; mısır, arpa, buğday, fındık ayrıca son zamanda Akkuş'un "şeker fasulyesi" tabir ettiğimiz özel fasulyesine de ağırlık verdik. Bu fasulyeye patent çalışması yaptık ve patentini de aldık. Fasulyemizi hem Türkiye'ye hem de dünyaya tanıtıyoruz.

BA Fasulyenizin özelliği nedir?

AK Fasulyemiz beyaz renkte, böbrek şeklinde, 15-20 dakika gibi çok kısa sürede pişmesi, güzel bir tadının olması gibi özellikleri vardır. Dış kabuğu yok, çok ince bir zarı var. Fasulyemize tahliller yaptırdık, %22 protein değeri var.

BA Çabuk pişiyor olması herhalde hanımların hoşuna gidecek bir özellik. Peki, akşamdan ıslatmak gerekmiyor mu?

AK Gerekiyor, en az 4-5 saat ıslatıp pişiriliyor, 15-20 dakikada pişiyor.

BA Düdüklü tencereye gerek yok?

AK Fasulyemizin kesinlikle düdüklü tencerede pişme yasağı var. Çünkü düdüklü tencere eriyor.

BA O kadar güzel yani. Fasulye dışında mısır dediniz?

AK Mısır, ceviz, patates, fındık var. Halkımızın %30'u da hayvancılık yapıyor.

BA Ne tür hayvanlar yetiştiriliyor?

AK Büyükbaş, küçükbaş hayvanlar, arıcılık da var.

BA Akkuş'a özgü fındıktan yapılan yemekleriniz var mı?

AK Yemek olarak yok ama pasta, tatlı türü şeylerde kullanıyoruz.

BA Her yerde kullanılıyor ama yemek olarak kullanılmıyor.

AK Öyle.

BA Bir de meyvecilik var, elma, kiraz.

AK Biz Ziraat Odasına seçilmeden önce meyve çeşitleri tükenmek üzereydi. Yaklaşık 30.000'e yakın çeşitli meyvelerden meyve fidanları temin edip çiftçilerimize dağıttık. İçinde elma, armut, şeftali, kiraz, vişne var bunların dışında da alternatif ürün olarak ceviz fidanları getirip çiftçilerimize dağıttık. 10 dönüm üzerinde 400 tane çiftçimize ceviz bahçesi yaptık. Odamız bünyesinde 13-14 ziraat mühendisi arkadaşımız var, laboratuvarımız var. Yani çiftçilerimize bilinçli tarım yaptırtıyoruz.

BA Nasıl bir yol izliyorsunuz?

AK Önce çiftçilerimizin topraklarından numune alıp laboratuvarımızda inceliyoruz. Analiz sonucunda o toprakta ne yetişecekse ona göre dikim yapıyoruz.

BA Yani Akkuş'ta olup ziraat yapmak isteyen herkese kapınız açık mı?

AK Tabi ki, sadece Akkuşa'a da değil. Biz Erzurum'a 600 km. mesafedeyiz biri geldi 800 dekar yerim var dedi. Biz orada bile çalışma yapıp ceviz diktik.

BA Bu işten oda olarak maddi kazancınız var mı?

AK Var ama kar amaçlı değil hizmet amaçlı. Biz Antalya'ya da gittik. Bizim tarım arazilerinden taş toplama makinemiz bile var.

BA Bunu çiftçi görüyor ve sizden yardım istiyor.

AK Evet bizim için her türlü makineleri var, her türlü elemanları var modern ve bilimsel tarım yapıyorlar diyorlar ve bizden yardım istiyorlar, bize başvuruyorlar. Bizde yaparız ama şu kadar da ücret alırız diyoruz.

BA Ne kadar ücret alıyorsunuz, yani hizmetinizi nasıl ölçüyorsunuz?

AK Dönüm üzerinden hesaplama yapıyoruz. 50 lira alıyoruz?

BA 1 günde?

AK Bir günde 10 dönüm iş yapsa 500 lira ücret yapar. Eğer taş toplama makinesini göndermişsek makinenin günlüğü 100 lira, bu şekilde fiyatlandırıyoruz.

BA Bilinçli tarım ve kaliteli ürün almak için bu ücretler fazla değil.

AK Dediğim gibi amacımız para kazanmak değil çiftçilere fahiş fiyatla hizmet veren vicdansızların önünü kesmek ve bilimsel tarımı öğretmek. Sadece gönderilen kişi ve makinelerin masrafları çıksın. Odamızın da bazı masrafları çıksın. Sonuçta çiftçilerimiz kazansın.

BA Kaç üyeniz var?

AK Bizim 11.400 üyemiz var ama aktif üyemiz 4.500 kişi kadar.

BA Bundan sonra neler düşünüyorsunuz?

AK Fasulyemize patent aldık. Bunun sınıflandırılmasını, işlenmesini ve paketlenmesi için bir tesis kurmayı düşünüyoruz. Altyapısını oluşturduk. 2 tane projemiz var bunlar onaylandıktan sonra ilk işimiz tesisimizi kuracağız. İkinci işimiz, çiftçilerimizle sürekli istişare içinde olacağız, az önce dediğim gibi toprakları laboratuvar analizinden geçen bütün çiftçilerimizin %60 ürün karları oluyor, onlara daha da çok destek olmak istiyoruz.

BA Yani tarımı daha kolay, daha verimli ve modern hale getirmek için her türlü desteği sağlıyorsunuz?

AK Evet modern tarım hem daha az yorar hem daha çok verim alınır.

BA Ahmet Bey eklemek istediğiniz başka şey var mı?

AK Çok teşekkür ederim, burada konuştuklarımız basın yoluyla daha geniş kitlelere ulaşırsa biz de çok memnun oluruz. Halen 36 tane köyümüz var hepsini de güçlendirmeye çalışıyoruz.

BA İnşallah bu şekilde bizim de katkımız olur, çok teşekkür ederim Ahmet Bey.

















Ordu Akkuş Ziraat Odası Tarifleri Söyleşiler



(1 adet Ordu Akkuş Ziraat Odası 27,223 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort