|
Orman Kebabı |
|
Hiç Kimse
Super MOD
Kayıt: 10.02.2006
Mesajlar: 771 Şehir: Bahçelievler/ANKARA |
Kısa URL: https://ml.md/lc1298
Gönderme Tarihi: 17.Mar.2006
3,085 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg. kuşbaşı et (koyun veya süt danası)
2- 3 çorba kaşığı sıvı yağ
2 soğan
3 patates
3 havuç
1 su bardağı konserve bezelye
1 çorba kaşığı salça
2 çay kaşığı kekik
Tuz
Küçük doğranmış soğan, et ve yağ tencereye konur. Ateş üzerinde karıştırarak kavrulur.
Salça konur; biraz daha karıştırılıp 2- 3 bardak su ilave edilerek etler yumuşayıncaya kadar orta ateşte pişirilir.
Patates soyulur. Havuç kazınır. Küçük küçük doğranır.
Yumuşayan ete ilave edip kapak kapatılır. Sebzeler pişince konserve bezelye ve tuz ilave edilir. 5- 10 dakika sonra kekik serpilir, ateşten alınır.
Fotoğraf "ay ışığı" tarafından gönderildi. 27.06.2020
|
Orman Kebabı |
|
AyGölgesi
Super MOD
Kayıt: 31.03.2006
Mesajlar: 2719 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc3584
Gönderme Tarihi: 09.May.2006
2,593 defa indirildi / yazdırıldı
|
800 gr kuzu eti (kuşbaşı doğranmış)
90 gr (6 çorba kaşığı) tereyağı
4 orta boy soğan (her biri 4'e bölünmüş)
3 orta boy domates (kabukları soyulup, çekirdekleri çıkarılmış ve iri kuşbaşı doğranmış)
2 çorba kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı tuz
1 kahve kaşığı karabiber
3 su bardağı et suyu
6 küçük patates (kabukları soyulup, her biri 4'e bölünmüş)
1 büyük havuç (kazınıp, ir parçalar halinde doğranmış)
1/2 su bardağı iç bezelye
1+1/2 tatlı kaşığı kekik
Bir tencerede, orta ateşte, tereyağı kızdırınız. Etleri tencereye koyup, pembeleşene kadar ara sıra karıştırarak, sote ediniz. Soğanları ekleyip 5 dakika daha pişirdikten sonra, domates ve domates salçasını ekleyiniz. Tenceredeki malzemeyi 20 dakika, kebabın dibinin tutmaması için ara sıra karıştırarak, malzeme bırakmış olduğu suyu tekrar çekene kadar pişiriniz. Tuz, biber ve et suyunu ekleyip, tencerenin kapağını kapatarak 30 dakika daha pişiriniz. Tencerenin kapağını açarak havuç, patates ve bezelyeyi ekleyiniz. Tencerenin kapağını kapatıp, 30-40 dakika pişiriniz. Kekiği ekleyip karıştırarak 5 dakika daha pişirdikten sonra, tencereyi ateşten alınız. Orman kebabınızı ısıtılmış bir servis tabağına aktarıp, servis ediniz.
|
Orman Kebabı |
|
Hale
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 13.05.2006
Mesajlar: 33 Şehir: Berlin |
Kısa URL: https://ml.md/lc3768
Gönderme Tarihi: 14.May.2006
3,143 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.sabah.com.tr
600 gram kuzu kuşbaşı
60 gram margarin
100 gram soğan
300 gram patates
Karabiber
Pulbiber
2,5 bardak su
150 gram bezelye
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kekik
Ön hazırlık olarak soğanı ayıklayıp, küçük küpler halinde doğrayın. Patatesin kabuklarını soyun ve havuzu kazıyın. Her iki sebzeyi de iri zar biçiminde doğrayın, bezelyeyi ayıklayın.
Havuz ve bezelyenin içine biraz tuz atılmış bol suda haşlayın. Sebzeler daha diri iken kabı ateşten alın. Sebzeleri bir süzgece aktarın ve sularını iyice süzdürün.
Yağın üçte birini orta boy tencerede, orta ateşte eritin. Yağ kızmaya başlayınca önce patatesleri koyun. Bir kevgirle sık sık karıştırarak 3-4 dakika patateslerin dışı sert kabuk bağlamaya başlayıncaya kadar kızartın. Patatesleri yağını süzdürerek tencereden bir başka kaba aktarın. Aynı yağda eğer gerekirse biraz daha yağ ilave edebilirsiniz hafifçe haşlanmış havuç ve bezelyeyi de kızartın. Sebzeleri kızarttıktansonra yağlarını süzdürüp patateslerin bulunduğu kaba aktarın.
Kalan yağı, orta boy bir tencerede orta ateşt eritin. Yağ kızmaya başlayınca, kuşbaşı doğranmış kuzu etini ilave edin ve ateşi açın. Etleri bir kevgirle ara ara karıştırarak 5-6 dakika pembeleşinceye kadar sote edin.
Soğanı tenceredeki etlere ilave edin yine ara ara karıştırarak birkaç dakika daha pişirin. Tuzunu ve kekiğini koyup karıştırın. Sebzeleri katın. Suyu ilave edip bir süre kaynatın. Bu arada tencerenin üzerinde oluşan kefi, bir kevgirle alıp atın ve baharat torbasına koyun.
Ateşi kısın. Tencerenin kapağını sıkıca örtün. Kebabı, ağır ateşte 25-30 dakika, etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Bu süre içinde ara sıra tencerenin kapağını açıp etlerin pişip pişmediğini kontrol edin, gerekirse pişme süresini uzatın gerekli derecede piştikten sonra çıkarıp servis edin.
|
ORMAN KEBABI |
|
alperA
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 21.12.2005
Mesajlar: 2840 Şehir: Kavaklıdere/ANKARA |
Kısa URL: https://ml.md/lc7950
Gönderme Tarihi: 20.Ekm.2006
3,057 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEME:
500 gram koyun veya kuzu eti,
2 kaşık sıvı yağ,
1 çay bardağı bezelye,
2 patates,
2 havuç,
1 kuru soğan,
1.5 bardak su,
tuz,
kekik.
YAPILIŞI:
Et kuşbaşı doğranır, yağ ile birlikte tencereye konur. Üzerine kıyılmış bir adet soğan serpilir. Küçük parçalara bölünmüş patates, bezelye ve havuçlar da üzerine dökülüp kavrulur. Su ilavesiyle orta hararetteki ateşte pişirilir. Et ve havuçlar pişinceye kadar ateşte tutulur. Üzerine kekik dökülerek, servis yapılır.
ML® Çimen Kebabı için tıklayın
|
Orman Kebabı |
|
Bayram
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.11.2005
Mesajlar: 107 Şehir: Almanya |
Kısa URL: https://ml.md/lc10479
Gönderme Tarihi: 27.Arl.2006
2,479 defa indirildi / yazdırıldı
|
Kullanılacak malzeme (6 kişilik):
900 gr but tarafından yağlı koyun eti,
4 büyük patates,
orta irilikte 3 havuç,
5 çorba kaşığı margarin,
250 gr soğan,
1/2 kahve fincanı iç bezelye (veya konserve edilmiş iç bezelye),
1 çorba kaşığı kekik,
yeteri kadar tuz
2-2,5 bardak su.
Yapılışı: Et iri kuşbaşı olarak kesilir. Soğanlar kabukları ayıklandıktan sonra iri iri doğranır. Patateslerin kabukları soyulup sekizer parçaya bölünür. Üzerleri kazınmış ve bol suda yıkanmış havuçlar iki parmak kalınlığında doğranır. Bir tencereye margarin ve et konulur ve orta ateşte ara ara karıştırılarak yarım saat kadar pişirilir. Bu süre sonunda yeteri kadar tuz ve ılık su eklenir, kabın ağzı örtülür ve içindekiler çok hafif ateşte 45 dakika kadar pişirilir. Et iyice yumuşa-yınca patates, havuç ve iç bezelye katılarak pişirmeye devam edilir. Sebzeler de pişince kekik serpilip bir-iki defa karıştırılır ve tencerede-kiler servis tabağına alınıp sıcak sıcak servis yapılır.
|
orman kebabı |
|
serenat
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.06.2007
Mesajlar: 32 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc15294
Gönderme Tarihi: 16.Haz.2007
2,656 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme :
1 kg. kemiksiz kuşbaşı kuzu eti
1 adet orta boy soğan
2 adet orta boy havuç
4 adet orta boy patates
100 gram bezelye (konserve veya haşlanmış)
1 çorba kaşığı un,
1-1,5 bardak su
Tuz,
kekik
Uygun boy bir termik tabanlı tencereye etler ve ince kıyılmış soğan koyularak birlikte kavrulur. Et suyunu çekinceye kadar pişirilir. Un ilave edilerek karıştırılır. Suyu koyulur ve kapağı kapatılır.
Alev ayarı yapıldıktan 20 dakika sonra küp şeklinde kesilmiş havuçlar ilave edilerek 20 dakika daha pişirilir, küp şeklinde kesilerek kızartılmış patates, haşlanmış bezelye ve tuz koyulur, 10 dakika daha pişirilir. Kekik serpilerek servis yapılır.
|
Orman Kebabı |
|
pırıl
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 11.03.2008
Mesajlar: 52 Şehir: Kayseri |
Kısa URL: https://ml.md/lc22493
Gönderme Tarihi: 11.Mar.2008
2,792 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler
1 kg kuşbaşı dana eti
2 adet kuru soğan
3 çorba kaşığı margarin (45 gr)
1/2 kg donmuş bezelye
6 adet yeşil soğan
3 adet patates
2 adet havuç
200 gr mantar
3 adet çarliston biber
1 yumurta sarısı
3 su bardağı su
Tuz, karabiber
Kekik
Hamur İçin:
2 su bardağı un (300 gr)
1 tatlı kaşığı tuz
3/4 su bardağı su (150 ml)
Yapılışı
Yağı eritin, soğanları irice çekin ve kavurun. Etleri ilave edin. Etler kendi sularını salıp çekinceye kadar, kavurun. 1 su bardağı su ekleyip, etler suyunu çekene kadar, çok kısık ateşte pişirin. Tuzla lezzetlendirin.
Patates, mantar ve havuçları, küp şeklinde doğrayıp, etlere ilave edin. Bezelyeleri de koyup, 2 bardak sıcak su ile birlikte, sebzeler yumuşayana kadar, kısık ateşte pişirin. Yemeğinizi ateşten almadan 10 dk önce çarliston biberleri, 2-3 dk önce de yeşil soğanları ekleyip; tuz, karabiber ve kekikle lezzetlendirin. Pişen yemeğinizin, suyunu iyice çekmiş olması gerekmektedir.
Etlerinizi, 25 cm çapında, derin bir fırın kabına koyun.
Hamur malzemelerini yoğurun. Hamuru, fırın kabınızın ağzı genişliğinde ve 2 parmak kalınlığında açın. Orman kebabının üzerini bu hamurla kapatın. Hamurun üzerine 1 yumurta sarısını sürün.
Önceden 175 dereceye ısıttığınız fırında, 40 dk pişirin.
|
ORMAN KEBABI |
|
ismileyla
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 19.03.2008
Mesajlar: 35 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc22671
Gönderme Tarihi: 19.Mar.2008
2,779 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme:
1,5 kg. kuzu eti
1 fincan bezelye
2 adet havuç
2 adet patates
2 adet soğan
2 bardak su
2 kaşık yağ Tuz
Yapılışı:
Kuşbaşı doğradığınız etleri yıkayıp suyunu süzün. Soğanları incecik kıyıp etlere ilâve edin.
Havuçları küçük küçük doğrayıp, yağla birlikte hepsini kavurun. Üzerine su ilâve edip, pişirin. Patatesleri küçük küçük doğrayıp bezelyeyi ilâve edin. Tuzunu ilâve edip pişirin.
|
Orman kebabı |
|
nilgunkural
Aşçıbaşı
Kayıt: 13.07.2008
Mesajlar: 20
|
Kısa URL: https://ml.md/lc25297
Gönderme Tarihi: 13.Tem.2008
2,664 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg.kuşbaşı et,
1 su bardağı bezelye,
3 adet patates,
3 adet havuç,
2 adet soğan,
2,5 yemek kaşığı salça,
yarım yemek kaşığı biber salçası,
2 çay kaşığı kekik,
tuz,
karbiber
Soğanları soyup yemeklik doğrayın. Et ile yağda biraz kavurun. Daha sonra salçayı koyup biraz daha kavuran. 2-3 su bardağı sıcak su ilave edin ve ağır ateşte etler yumuşayıncaya kadar pişirin.
Patatesi soyun, havuçları da yıkayıp ikisini de minik küpler halinde doğrayın. Pişmeye başlayan etlerin üzerine dökün ve kapağını kapatın. Sebzeler piştiğinde bezelyeyi ilave edin. (Konserve veya haşlanmış bezelye olmalı). Tuzunu, karabiberi ve kekiği serpin. Ve piştikten sonra ocaktan alın.
|
ORMAN KEBABI |
|
diva
Aşçı
Kayıt: 24.02.2009
Mesajlar: 19
|
Kısa URL: https://ml.md/lc34026
Gönderme Tarihi: 24.Şub.2009
2,865 defa indirildi / yazdırıldı
|
900 gram koyun eti
80 gram sadeyağı ya da margarin (4 çorba kaşığı)
400 gram sarı patates
250 gram soğan (3 orta baş)
400 gram havuç (3 orta)
1,5 bardak su
1/2 kahve fincanı konserve bezelye
1 çorba kaşığı kekik
Tuz
1 Bir tencereye; 4 silme çorba kaşığı sadeyağ, ya da margarin, soyulmuş ve sekize bölünmüş 3 orta baş soğan, kol ya da kürek tarafından kemikli olarak irice kuşbaşı doğranmış 900 gram koyun eti koyarak, et, soğan sularını salıp da tekrar çekinceye kadar orta kuvvetteki ateşte aşağı yukarı 25 - 30 dakika pişmeye bırakmalıdır.
2 Suyunu çekince, bunlara; yarım çorba kaşığı tuz ile iki buçuk bardak da sıcak su katarak, tencerenin kapağını kapatmalı ve etleri 1 saat kadar ortadan daha az ateşte pişmeye bırakmalı, sonra bunlara; soyulmuş ve büyüklerine göre; dört ya da sekize bölünmüş 400 gram sarı patates ile üstleri kazınmış, ikişer parmak eninde parçalara doğranmış 200 gram da havuç ilâve ederek, tekrar tencerenin kapağını kapatmalı, et ve sebzeler iyice pişmiş bir hal alıncaya kadar bunları tekrar küçük ateşte üç çeyrek - bir saat arasında pişirmeli ve kebap indirileceğine yakın 1 çorba kaşığı kekik serpmeli, biraz sonra tabağa alarak servis yapmalıdır.
|
Orman Kebabı |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc36591
Gönderme Tarihi: 18.May.2009
2,504 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler
½ kg kuşbaşı koyun ya da kuzu eti
200 gr iç bezelye
2 adet patates
2 adet havuç
2 yemek kaşığı yağ
1 adet kuru soğan
1,5 bardak su
Tuz, karabiber, kekik
Kekik yemek pişirildikten sonra yemeğin üstüne ilave edilir.
Bir tencereye et, çentilmiş soğan, küçük küçük doğranmış havuç, yağ ile konup kavrulur. Üzerine su ilave edilir. Et ve havuçlar pişinceye kadar 1 saat kadar ateşte tutulur. Üzerine küçük küçük doğranmış patates ve bezelyeler, tuz, karabiber ilave edilip, yarım saat kadar daha pişirilir.
|
ORMAN KEBABI |
|
hasat
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.07.2009
Mesajlar: 41 Şehir: Antakya |
Kısa URL: https://ml.md/lc38566
Gönderme Tarihi: 28.Tem.2009
2,764 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMESİ
1 kg. kuşbaşı et
1 kg. mantar
2 kaşık katıyağ
1 soğan
1 tatlı kaşığı kekik
1 lt. su
tuz
karabiber
maydanoz.
Sapları kesilip, temizlenmiş mantarı kaynar tuzlu suda 5 dakika haşlayın. Dörde bölünmüş mantarları, kızdırılmış 1 kaşık yağda tuz ve biberini ekleyerek sote edin. Eti kızdırılmış 1 kaşık yağda suyunu çekinceye kadar kavurun ve doğranmış soğanı ekleyin. 2 dakika daha kavurduktan sonra unu ilave edin. Üzerine, karıştırarak tuz ve suyu koyun. Arasıra üzerinde biriken köpüğü alın. Kekiğini de ilave edip kısık ateşte 1 saat pişirin. Servis tabağına yayılan mantarların üzerine eti ilave edip üzerine maydanozunu serpin.
|
ORMAN KEBABI |
|
şelale
Aşçıbaşı
Kayıt: 10.11.2010
Mesajlar: 24 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc57418
Gönderme Tarihi: 10.Kas.2010
3,044 defa indirildi / yazdırıldı
|
Ümit Usta
1 kg. kuşbaşı koyun eti
3 adet kuru soğan
3 adet havuç
3 adet patates
3 adet domates
1 çay bardağı bezelye
1/2 paket margarin
Yeterince tuz, karabiber ve kekik
Kuşbaşı kestiğimiz etleri ve kuru soğanları, margarin yağında kavuralım.
Kabuklarını soyup kuşbaşı kestiğimiz domatesleri, etlere ilave edip biraz daha kavurduktan sonra etlerin üzerine çıkacak kadar sıcak su koyarak pişirelim.
Havuçları, patatesleri soyup kuşbaşı kestikten sonra etlerin pişmelerine yakın tuz ve karabiberle birlikte tencereye ilave edip hepsinin iyice pişmesini bekleyelim.
Tenceredeki etlerin ve sebzelerin tümü iyice piştiği zaman 1 tatlı kaşığı kadar kekik ve konserve bezelyeleri ilave ederek bir taşım daha kaynatıp sıcak sıcak servis yapalım.
Not: Bazı bölgelerde domatessiz olarak da yapılmaktadır.
|
Orman Kebabı |
|
sevgi tarifleri
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 18.03.2011
Mesajlar: 68 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc64903
Gönderme Tarihi: 24.Haz.2011
2,591 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg kemiksiz kuzu eti
1 su bardağı un
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 baş soğan
3 orta boy sivri biber
3 orta boy domates
1 yemek kaşığı salça
5 diş sarımsak
2 defne yaprağı
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı nane
1 çay kaşığı tuz
Güvecin altına kuşbaşı doğranmış kuzu eti, üzerine ince doğranmış soğan, domates, sivri biber, sarımsak yerleştirilir. Zeytinyağı eklenir. 1 çay bardağı salçalı su üzerinden gezdirilerek dökülür. Baharatlar eklenip kapak kapatılır. 1 bardak undan elde edilen hamur, güveç hava almayacak şekilde kapağa çepeçevre sıvanır. Kısık ateşte iki saat pişirilir. Güveç kapama sıcak servis yapılır.
|
Orman Kebabı |
|
semiramiss
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 09.04.2013
Mesajlar: 47 Şehir: Afyonkarahisar |
Kısa URL: https://ml.md/lc88352
Gönderme Tarihi: 09.Nis.2013
2,140 defa indirildi / yazdırıldı
|
750 gr. çok küçük doğrarımış kuşbaşı et
1 demet dereotu
2 orta boy patates
250 gr. havuç
2 orta boy soğan
250 gr. yağ
Sebzeleri çiğden küçük küpler halinde doğrayın. Soğanları iri parçalar halinde etle birlikte erittiğiniz yağ içinde kavurun. Etin rengi dönünce sebzeleri ilave edin. İki bardak su katarak suyunu çekinceye kadar pişirin. Dereotu ilave ederek servis yapın.
|
Orman Kebabı |
|
ruhan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 07.03.2017
Mesajlar: 30 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc123659
Gönderme Tarihi: 08.Mar.2017
1,427 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://multicooker.com
Kuzu veya dana eti 250 gr
Patates 150 gr
Yeşil biber 120 gr
Havuç 100 gr
Soğan 80 gr
Bezelye (konserve) 60 gr
Un 10 gr
Bitkisel Yağ 30 ml
Su (sıcak) 400 ml
Domates salçası 20 gr
Tuz
Baharatlar
Eti yıkayın. Et ve patatesi 2 cmlik küpler şeklinde kesin. Havucu ve biberi 1 cmlik küpler şeklinde kesin. Soğanı bıçakla doğrayın. Çok fonksiyonlu pişiricinin içine ayçiçek yağı dökün. Kapağı kapatmayın.
Çok fonksiyonlu pişiricinin çalışma modunu KIZARTMA, pişirme süresini 20 dakika olarak ayarlayın ve Başlat tuşuna basın. Geri sayım başladıktan sonra hazneye et, soğan, biber ve havucu koyun.
Kapağı kapatmadan hafiften karıştırarak pişirmeye devam edin.
Çalışma modu bitmeden 5 dakika önce unu ekleyin, karıştırın. Kapağı kapatmadan hafiften karıştırarak çalışma modu bitene kadar pişirin.
Sonra İptal/Isıtma tuşuna basın. Çok fonksiyonlu pişiricinin içine su, salça, patates koyun ve karıştırın. Kapağı kapatın. Çok fonksiyonlu pişiricinin çalışma modunu GÜVEÇ pişirme süresini 1 saat olarak ayarlayın ve Başlat tuşuna basın. Çalışma modu bitmeden 5 dakika önce kapağı açın, bezelye, tuz ve baharatları ekleyip karıştırın. Kapağı kapatıp çalışma modu bitene kadar pişirin.
|
Orman Kebabı |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc131833
Gönderme Tarihi: 10.Şub.2018
1,205 defa indirildi / yazdırıldı
|
Avrupa Birliği Bakanlığı
Avrupa'yı Masanın Etrafında Buluşturmak
2 büyük patates
2 havuç
2 soğan
2 yemek kaşığı margarin
500 gr kuşbaşı et
Tuz
Kekik
Eti kuşbaşı olarak doğrayın, soğanları ince ince doğrayın ve margarin ekleyerek bir tencereye koyun. Et suyunu çekene kadar kızartın. Tuz ve su ekleyin. Kısık ateşte bir saat kadar pişirin. Patates ve havuçları soyun ve ince ince doğrayın. Havuçları ve daha sonra patatesleri ekleyin. Orta ateşte pişirin. Servis ederken üzerine kekik serpiştirin. İsterseniz bezelye de ekleyebilirsiniz. Kekik sevmiyorsanız bunun yerine domates ya da domates salçası da ekleyebilirsiniz.
|
Orman Kebabı |
|
İ
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 01.09.2014
Mesajlar: 622 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc132304
Gönderme Tarihi: 02.Mar.2018
2,225 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gram kuşbaşı et
1 kuru soğan
2 diş sarımsak
3 patates
2 adet havuç
1 su bardağı donmuş bezelye
1 yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı biber salçası
Sıvı yağ
Pul biber
Karabiber
Tuz
Kuşbaşı etler düdüklü tencereye alınarak 2 su bardağı suda 15 dakika pişirilir.
Ayrı bir tencereye yağ konur, üzerine kıyılmış soğan ve sarımsaklar konarak kavrulur. Doğranmış havuçlar da eklenir.
Üzerine düdüklüden alınan etler konarak biraz daha kavrulur, domates ve biber salçaları konur, bir süre daha kavrulur.
Düdüklü tencerede kalan et suyu, bezelye ve doğranmış patatesler de eklenir, pul biber, karabiber ve tuzu da katılarak pişinceye kadar ateşte tutulur.
|
Orman Kebabı |
|
ay ışığı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.06.2016
Mesajlar: 1752 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc146411
Gönderme Tarihi: 29.Ekm.2019
874 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kilogram kuzu kuşbaşı
1 adet kuru soğan
1,5 su bardağı bezelye
1 adet patates
1 adet havuç
2 adet domates
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
3 su bardağı et suyu
1 tatlı kaşığı tuz
1 adet defne yaprağı
Yarım tatlı kaşığı karabiber
Yarım tatlı kaşığı pul biber
1 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tereyağı
Soğanları yemeklik, sarımsakları ince ince, domates, havuç ve patatesleri de küp küp doğrayın.
Kuşbaşı doğranmış kızı etini hafifçe unlayın.
Sıvı yağı tencerede iyice kızdırıp etleri 10 dakika kadar soteleyin.
Etlerinizi bir maşa yardımıyla tencereden alın.
Etin yağında yemeklik doğradığınız soğanları soteleyin.
Tereyağını ekleyip sotelemeye devam edin.
Soğanlar kavurulunca içine ince ince doğranmış sarımsakları ekleyip sotelemeye devam edin.
Sarımsaklar da yumuşayınca salçaları ilave edin.
Salçaların kokusu çıkınca içine küp küp doğranmış domatesleri ekleyin.
Domatesler de yumuşayıp eriyince havuç, patates ve bezelyeleri tencereye ekleyin.
Sebzeleri de kısa süre soteledikten sonra eti yeniden tencereye alın.
Et suyunu, defne yaprağını tuzu ve karabiberi ekleyip kaynayana kadar bekleyin.
Kaynayınca altını kısın ve demlenmesi için kapağı kapalı halde 45 dakika kadar pişirin.
İçinden defne yaprağını alıp sıcak servis edin.
|
Orman Kebabı |
|
dr. Sema
Aşçıbaşı
Kayıt: 04.05.2020
Mesajlar: 25 Şehir: Manisa |
Kısa URL: https://ml.md/lc150466
Gönderme Tarihi: 11.May.2020
891 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım kilo kuşbaşı et
1 adet kuru soğan
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 kilo bezelye
Biraz domates salçası
1 yemek kaşığı tereyağı
1 adet büyük boy havuç
2 adet patates
2 adet yeşil biber
Çok az sıvı yağ
Sarımsak, tuz, karabiber, pul biber, kekik
Sıcak su
Etleri karıştırarak suyunu çekene kadar kavurun. Ardından yemeklik doğradığınız soğanı, sarımsağı, tereyağını ve çok az sıvı yağ ekleyip karıştırın.
Sıcak su ilave ederek etler suyunu çekene kadar pişirin. Su miktarı pişirdiğiniz tencereye göre değişebilir. Pişip suyunu çeken ete, domates ve biber salçasını ekleyip biraz kavurduktan sonra doğranmış havuçları ekleyip kavurmaya devam edin.
İçini çıkardığınız bezelyeleri de ekleyip kavurduktan sonra, üzerini hafif geçecek şekilde sıcak su ekleyin. Tuzunu, kekik hariç baharatları ekleyip, karıştırın.
Bezelyeler yumuşamaya başladığında küp küp doğranmış patatesleri ilave edin ve patateslerin dağılmasına izin vermeden pişirin.
Ocaktan indirmeden doğranmış yeşilbiberleri de ekleyerek bir kaç dakika daha pişirdikten sonra, yemeği ocaktan alıp, kekik ilave ederek karıştırın.
Tencerenin kapağını kapatıp yemeğinizi yarım saat dinlendirin.
|
|