https://www.droetker.com.tr
Crumble için:
75 g oda sıcaklığında tereyağı
3 yemek kaşığı toz şeker
1 su bardağı un
Hamur:
125 g oda sıcaklığında tereyağı
1 su bardağı toz şeker
3 yumurta
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
0,5 çay bardağı süt
2 su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
Üzeri için:
1 su bardağı yaban mersini (blueberry)
1 su bardağı frenk üzümü
Kalıp:
Oval kalıp (18x28 cm)
Kalıbı tereyağı ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Tereyağı, toz şeker ve unu bir çırpma kabına alın. Mikserin çırpıcı uçları ile düşük devirde 1-1,5 dakika çırparak kırıntılar haline getirin.
Tereyağı ve toz şekeri çırpma kabına alın. Mikserin yüksek devrinde 2 dakika çırpın. Süre sonunda çırpmaya devam ederek yumurtaları teker teker ekleyin ve toplamda 3 dakika daha çırpın. Şekerli vanilin ve sütü ekleyip kısa bir süre daha çırpın. Mikseri düşük devire alın, un ve hamur kabartma tozunu ekleyip 1 dakika daha çırpın. Hamuru kalıba alın ve kaşık ile yayın. Hazırladığınız kırıntı hamurlara yaban mersini ve frenk üzümlerini ekleyin. Kaşık ile karıştırıp kalıptaki hamurun üzerine serpin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 45 - 50 dakika
Fırından çıkarıp ılık veya soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.
|