|
|
Orman Meyveli Üç Katlı Pasta |
|
yiğit bulan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.11.2016
Mesajlar: 621 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc121743
Gönderme Tarihi: 14.Arl.2016
1,843 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 adet büyük boy yumurta
Sade pandispanya için:
Bir tutam tuz
150 gr un
50 gr Pakmaya Mısır Nişastası
150 gr Pakmaya Pudra Şekeri
1 paket Pakmaya Şekerli Vanilin
50 ml su
Kakaolu pasta hamuru için:
2 adet yumurta
100 gr Pakmaya Pudra Şekeri
Yarım paket Pakmaya Hamur Kabartma Tozu
1 paket Pakmaya Şekerli Vanilin
2 yemek kaşığı Pakmaya Kakao
2 yemek kaşığı zeytinyağı
3 yemek kaşığı su
Pasta kreması ve süslemek için:
1 paket Pakmaya Vanilyalı Pasta Kreması
1,5 su bardağı süt
25 gr margarin
1 paket Pakmaya Sütlü Parça Çikolata
1 kg karışık orman meyvesi (yaban mersini, frenk üzümü, frambuaz, çilek)
Pastacı kreması için Pakmaya Vanilyalı Pasta Kremasını, sütü ve oda ısısında yumuşamış margarini krem haline gelene dek çırpın. Diğer hazırlıkları yapana dek kremayı buzdolabında bekletin.
Sade pandispanya için unu, Pakmaya Mısır Nişastasını, Pakmaya Hamur Kabartma Tozunu, Pakmaya Şekerli Vanilini de ayrı bir kapta eleyip harmanlayın.
Yumurta akları ile sarılarını ayrı kaplara ayırın.
Yumurta aklarını bir tutam tuz ile birlikte köpük köpük olana dek çırpın. Pakmaya Pudra Şekerinin yarısını ekleyip birkaç dakika daha çırpın.
Kalan Pakmaya Pudra Şekerini, 50 ml suyu ve yumurta sarılarını da ayrı bir kapta çırpın. Unlu karışımı ilave edin. Spatula ile alttan üste doğru havalandırarak malzemeyi birbirine yedirin. En son yumurta aklı karışımı da ekleyerek spatula ile karıştırmaya devam edin.
Hamuru tabanı yağlı kağıt ile kaplanmış, çapı 22-25 cmlik yuvarlak kelepçeli kalıba dökün. 170 dereceye ayarlı fırında 45-50 dakika pişirin.
Kakaolu pasta hamuru için yumurtaları ve Pakmaya Pudra Şekerini köpük köpük olana dek çırpın. Zeytinyağı ile suyu ilave edin. 1 dakika daha çırpın. En son Pakmaya Hamur Kabartma Tozunu, Pakmaya Şekerli Vanilini ve Pakmaya Kakaoyu ilave edin. Spatula ile alttan üste doğru havalandırarak malzemeyi birbirine yedirin.
Sade pandispanya pişince fırından alın, ılınınca kalıbından çıkartın ve ızgara telin üzerine aktarıp soğumaya bırakın.
Kakaolu pasta hamurunu aynı şekilde yağlı kağıt serilmiş kelepçeli kalıbın içine dökün. 170 dereceye ayarlı fırında 20-25 dakika pişirin.
Sade pandispanyayı enine ikiye kesin. Ortada kakaolu pandispanya olacak şekilde her katın arasına pastacı kreması yayın, üzerlerine de dilediğiniz orman meyvelerinden serpin. En üst kata da aynı şekilde pastacı kremasından dalga dalga olacak şekilde yayın, üzerini de orman meyvesi ile süsleyin. Dilerseniz hemen dilimleyip servis yapabilirsiniz.
|
|
Orman Meyveli Üç Katlı Pasta Tarifleri Pakmaya Yemek Tarifleri
|
|