https://www.milliyet.com.tr
Yarım su bardağı glutensiz un (badem veya hindistancevizi)
Yarım çay kaşığı karbonat
Bir tutam tuz
Yarım su bardağı süt
Akçaağaç şurubu
Çeyrek su bardağı su
Pişirmek için:
Hindistancevizi yağı
Üzeri için:
1 su bardağı taze orman meyveleri
Çeyrek su bardağı su
2-3 yemek kaşığı hindistancevizi yoğurdu (isteğe bağlı)
Orman meyveli ve hindistan cevizi yoğurtlu pankek Nasıl Yapılır?
Büyük bir kapta glutensiz (badem, hindistan cevizi) unu, kabartma tozu ve tuzu karıştırın.
Daha sonra bitkisel süt, akçaağaç şurubu ve suyu ekleyin. İyice çırpın.
Orta ateşte büyük bir kızartma tavasını az miktarda hindistan cevizi yağı ile yağlayın.
Hamuru istediğiniz boyutlarda ayarlayıp tavaya dökün ve kabarcıklar oluşana kadar pişirin.
Karışımın tamamı bitene kadar pişirme işlemini tekrarlayın.
Mevsimlik meyveyi küçük bir tencereye veya krep pişirme ile aynı kızartma tavasına ekleyin ve az miktarda su ekleyin. Sos kıvamı oluşana kadar meyveleri orta ateşte pişirin.
Pankekleri üst üste koyun, meyve sosu ve hindistancevizi yoğurdu ile süsleyip servis edin.
|