|
|
Otlu balık köfte |
|
murat...murat...murat...
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.03.2013
Mesajlar: 53 Şehir: İskenderun |
Kısa URL: https://ml.md/lc87792
Gönderme Tarihi: 21.Mar.2013
1,656 defa indirildi / yazdırıldı
|
Köfte için:
500 gr levrek fileto
3 dal taze soğan
Yarım demet maydanoz
Yarım demet dereotu
3 diş sarımsak
1 yumurtanın sarısı
3-4 çorba kaşığı galeta unu
Tuz, karabiber
Kızartmak için sıvı yağ
Otlu harç için:
1-2 yaprak pazı
1 küçük demet ıspanak
6-7 dal semizotu
1 büyük boy soğan
3 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz, karabiber
Sunum için:
1 büyük kâse sarımsaklı yoğurt
Köfteyi hazırlamak için, yeşillikleri yıkayıp kıydıktan sonra balıkla birlikte listede yer alan tüm malzemeyi mutfak robotuna aktarın. Macun kıvamına getirin. Elinizle yuvarlayıp misket şeklinde köfteler hazırlayın. Köfteleri isteğe göre kızgın yağda veya önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında pişirin. Otlu harç için yeşillikleri yıkayıp süzdükten sonra irice kıyın. Soğanı yemeklik doğradıktan sonra zeytinyağında kavurun. Otları ekleyin. 5 dakika kadar kavurun. Ocaktan aldıktan sonra tuz ve karabiberle tatlandırın. Otlu karışımı büyük servis tabağına yayın. Üzerine sırasıyla önce sarımsaklı yoğurdu, sonra da köfteleri yerleştirin. Tereyağında kavrulmuş pul biber veya toz biberi üzerine gezdirin.
|
|
Otlu balık köfte Tarifleri Köfteler
|
|