Millî Eğitim Bakanlığı
½ kg kadar kağnı göbeği otu
1 kg kadar ıspanak
1 çay bardağı bulgur
Karabiber
Kırmızıbiber
1 fincan sıvı yağ
3 yemek kaşık tereyağı
1 kase süzme yoğurt
2 diş sarımsak
Tuz
Otlar ayıklanır, yıkanır, kaynar suda haşlanır.
Haşlama suyundan bir miktar ayrılır.
Otlar, soğuk suyun altında şoklanır, doğranır.
Bulgur ayıklanır, yıkanır.
Ayrı bir tencerede sıvı yağla bulgur pembeleşinceye kadar kavrulur.
Otlar eklenir, karıştırılır.
Ayrılan haşlama suyu eklenir, 15 dakika pişirilir.
Süzme yoğurt çırpılır, sarımsak ve tuz eklenir.
Pişen borani servis tabağına alınır. Üzerine sarımsaklı yoğurt dökülür.
Eritilen tereyağına kırmızıbiber eklenir, borani üzerinde gezdirilip sıcak olarak servis edilir.
|