|
|
Otlu Milföy Börekleri |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc98852
Gönderme Tarihi: 08.Haz.2014
1,669 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 yaprak milföy hamuru
1 adet yufka
2 çorba kaşığı yoğurt
1 demet ısırgan otu
1 adet soğan
1 demet reyhan
4 dal nane
1 çay bardağı süt
Tuz
Karabiber, kekik, pul biber
Kızartmak için sıvı yağ
Öncelikle rendelenmiş soğanı bir miktar yağla tavada 2 dakika kavurun. Üzerine yıkanmış, doğranmış otları ekleyin. Fazla pişirmeden 2 dakika rengi dönünce ocaktan alıp soğumaya bırakın. Bu ardada yoğurt ve sütü bir kabın içinde iyice ezip yumuşak bir kıvama getirin. Baharatları da üzerine ekleyip bu karışımı kavrulan otların içine ekleyip iç harcını hazırlayın. Milföy hamurlarının içlerine paylaştırıp üçgen şeklinde katlayıp fırına verin ve 200 derecedeki fırında 30 dakika kızartın. Sıcak olarak yenen bu müthiş böreği isterseniz önceden hazırlayıp dondurucuda dondurup sonra fırında da kızartabilirsiniz.
Fotoğraf "ay ışığı" tarafından gönderildi. 23.07.2020
|
|
Otlu Milföy Börekleri Tarifleri Alt Üst Böreği Tarifleri
|
|